Gazeteci Uğur Dündar, TELE 1 televizyonunda, Twitter paylaşımları nedeniyle Sözcü gazetesi yazarı Yılmaz Özdil'e tepki gösterdi.

Uğur Dündar, "Yılmaz Özdil benim cenazeme gelmeyeceksin, sana hakkımı helal etmiyorum. Sen nasıl olur da benim namusuma, şerefime ima yollu laf söylersin" dedi, Özdil'in utanması gerektiğini söyledi.

Dündar, TELE 1’de canlı yayınlanan ve Tuncay Mollaveisoğlu’nun sunduğu Anında Manşet programında, "çamur atmaya yeltendiğini" söylediği Özdil ile ilgili olarak şu ifadeleri kullandı:

“Sen benim ne kadar namuslu olduğumu bilen bu ülkedeki iki üç insandan birisin. Birisi Müjdat Gezen’dir, İkincisi sensin. Sana kardeşim dedim. Sen nasıl olur da ‘değerli ağabeyim’ dediğin, yere göğe sığdıramadığın bir insana ima yollu dahi olsa çamur atmaya yeltenirsin.”

Dündar ayrıca Özdil'in kendisine "Değerli ağabeyim" diye mesaj attığını belirtti, "Değerli ağabeyim deme, sen artık değersiz Yılmaz’sın" dedi.

Bu sözleri sonrası Türkiye'de Uğur Dündar sosyal medyada en çok konuşulan, Yılmaz Özdil de Google'da en çok aranan kişi oldu.

Yılmaz Özdil, Uğur Dündar'ın da kurucuları arasında olduğu Artı 1 TV'nin, ABD'nin talebi ile Avusturya'da tutuklanan SBK Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sezgin Baran Korkmaz'ın desteği ile kurulduğunu ima etmişti.

Özdil, Dündar'ın tepkisini çeken tweetlerini dün atmıştı