Ruhi Su Dostlar Korosu, Beyoğlu Ses Tiyatrosu'nda 6 Mart Pazar saat 20:30'da sahende olacak.

1975 yılında temelleri atılan, Ruhi Su'nun kültürel mirasını günümüze taşıyan ve bugün halk müziğine katkı veren çok sayıda yorumcunun çıkış noktası olan Ruhi Su Dostlar Korosu, Ruhi Su repertuvarından eserler başta olmak üzere, Türkçe ve diğer dillerdeki çoğunluğu çok sesli halk müziği eserlerini seslendirecek.

Koroya konserde konuk solist Erdem Oral da eşlik ederek 2 eser ve ayrıca solo olarak bir eser seslendirecek.

Ruhi Su, 1936'da Müzik Öğretmenliler Korosu'nu (belgelerdeki ismiyle Ses ve Tel Birliği Korosu) kurarak başladığı koro çalışmalarını hayatının sonuna dek sürdürdü. Bir yazısında "Batı tekniği ile işlenmiş müziğimizi dinlerken de kendi dilimizi ve kendi yaşantılarımızı bula bula çoksesliliğin tadını anlamaya alışacağız ve böylece Batı müziği içindeki yerimizi alabileceğiz" demiştir. 

İlk kurduğu koronun devamında, 1944-1947 yılları arasında Ankara Üniversitesi DTCF'nde ikinci bir koro oluşturur. 1975 yılında Dostlar Tiyatrosu'nda Dostlar Korosu'nun temelleri atılır. Yaklaşık altmış kişi ile başlayan Dostlar Korosu, kısa zaman içinde çoksesliliğe adım atar. Ruhi Su ile birlikte; "El Kapıları" (1976), "Sabahın Sahibi Var" (1977) ve "Semahlar" (1978) isimli üç albüm kaydederler.

Su'nun hayatını kaybetmesinin ardından koronun adının başına Ruhi Su ismi eklenir ve çalışmalar kaldığı yerden, Timur Selçuk, Sarper Özsan, Hüseyin Tutkun, Cenan Akın, Öcal Öcalan, Refik Köksal, Cengiz Ünal, Ortaç Aydınoğlu, Berktay T. Akyıldız ve Mutlu Ödemiş yönetiminde devam eder.

2019 yılından bugüne koromuzun şefliğini yürüten Haluk Polat, yine Cep Sahne Eğitim Direktörlüğü ve An Vokal, Simurg, Ychorus gibi koro ve vokal gruplarında müzik direktörlüğü görevlerini de yürütüyor. 

Ruhi Su Dostlar Korosu, 43 yıllık bir aradan sonra, Haluk Polat şefliğinde hazırladığı ve çok sesli, çok kültürlü bir seçkiye yer verdiği, "Suyun İzi" isimli albümünü 2021 yılı Aralık ayında çıkardı.