-Bize biraz kendinizden bahseder misiniz?

Adım Ayşe Cellek 16.03.1980 Sakarya doğumluyum. Evliyim 4 çocuk 1 torun sahibiyim. . Yahyalar mahallesi muhtar adayıyım.

-Muhtar olmaya nasıl karar verdiniz?

Bu devirde mahalle sorunlarının çözümüne bir kadının elinin değmasi gerektiğine karar verdim. Eşim , ailem ve çevremde olumlu cevap verince muhtar olmaya karar verdim.

Kadınlar her alanda olmalı, artık çağdaş bir ülkede yaşıyoruz. Kadınların seçme, seçilme hakları var bunu kullanmalılar.

-Buradan devam edersek evet kadınların seçme ve seçilme hakları var ancak gerek meclise gerekse diğer alanlara baktığımızda kadınların yeterince yer alamadığını görüyoruz.siz bunu neye bağlıyorsunuz?

Ben bunu çoğunlukla erkek egemenliğine ve baskılara bağlıyorum. Kimi insanlarımız eski zihniyetle hareket ederek kadınların bu alanlarada bulunmaması gerektiğini düşünüyor.

Erkek egemenliği kadınlara zor anlar yaşatıyor artık bunun son bulması gerekiyor. Kadın ve erkek her konuda eşittir.

-Muhtar adayı olarak projeleriniz nelerdir?

Çocukların güvenliğini sağlamak için mahallemizde bulunan çocuk parklarına güvenlik kamerası taktırmak , diğer projemiz Ankara Caddesi üzerinde bulunan Karaosman İlkokulu öğrencilerinin karşıdan karşıya geçerken yaşadıkları trafik sorununu çözmek istiyorum. . Oraya trafik ışığı yaptırmak veya trafik memurları ile görüşüp orada okul giriş ve çıkışlarında bir trafik memuru bulundurmak istiyoruz. Üçüncü projemizde engelliler için. Yollarımız çok bozuk ve engelli vatandaşlarımız dışarıda rahat hareket edemiyorlar. Onlar için parkurlar ve cafe tarzı açık alanlar düşünüyoruz. Gençler için de rahatça oturabileceği kütüphane tarzı yeler düşünüyoruz. Buralarda bir yandan arkadaşları ile birlikte çay kahve içip kitap okuyabilecekler, güzel bir şekilde vakit geçirebilecekler aynı zamanda el becerilerini geliştirebilecekler.

-Azalarınız arasında kadın sayısı ne kadar?

Eşitliği sağlamak amacıyla yarı yarıya belirledik.

-Kadınlara söylemek istediğiniz bir şeyler var mı?

Kadınlar her zaman birbirine destek olmalı.

Son olarak eklemek istediğniz bir şeyler var mı?

Muhtar olduğum takdirde maaaşımın bir kısmını şehit aillerine, bir kısmını engelli ailelerine kalanını da ihtiyaç sahiplerine harcayacağım.

(Serap ÖZER)