DSÖ Başkanı Ghebreyesus, "Virüs ve salgın hala hızla yayılıyor" dedi ve ülkeleri sokağa çıkma kısıtlamalarını kaldırırken acele etmemeleri konusunda uyardı.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Başkanı Tedros Adhanom Ghebreyesus, yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınının “yeni ve tehlikeli” bir aşamaya girdiğini söyledi.

Bugüne kadar en fazla yeni vakanın DSÖ’ye dün bildirildiğine dikkat çeken Ghebreyesus, bu vakaların yarısının Amerika kıtasında görüldüğünü belirtti.

Worldometer verilerine göre, dün dünya genelinde 140 bini aşkın yeni vaka açıklanırken, bunların 36 bin 85’i Kuzey Amerika, 37 bin 895’i Güney Amerika’dan.

BBC Türkçe’de yer alan habere göre, Orta Doğu ve Güney Asya ülkelerindeki vaka artışına da dikkat çeken Ghebreyesus, "Virüs ve salgın hala hızla yayılıyor" dedi ve ülkeleri sokağa çıkma kısıtlamalarını kaldırırken acele etmemeleri konusunda uyardı.

DSÖ Başkanı, cnbc’de yer alan habere göre, dünyanın dört bir yanında bilim insanlarının Covid-19 aşısı için çalıştığını belirtirken, geliştirme aşamasında en az 141 aşı olduğu, bunlardan 13’ünün klinik deney aşamasında olduğunu belirtti.

Bugüne kadar koronavirüse karşı bir aşı geliştirilemediğini ifade eden Ghebreyesus, güvenli ve etkili bir aşı bulmanın "çok zor bir yolculuk" olacağını söyledi.