CHP PM Üyesi ve Ankara Milletvekili Tekin Bingöl mecliste yaptığı konuşmada Türkiye'deki hastanelerin yatak sorununa dikkat çekerek, LÖSEV tarafından 4 milyon vatandaşın katkısı ile yapılan LÖSANTE'de mevcut 400 yatağın sadece 75 ine ruhsat verilmesi nedeni ile tam 325 yatağın hizmet veremediğine dikkat çekti. Konuşmasında aynı sorunun hastanenin yoğun bakım ünitesi ve ameliyathaneler için de geçerli olduğunu anlatan Bingöl konuşmasının sonunda TBMM Genel Kurulundaki milletvekillerine şöyle seslendi:

'Bu meclis hastanenin kapısında tedavi bekleyen ve anlamsızca tedavisi geciken çocukların sorunlarını çözmek gibi çok önemli bir görevi yerine getirmiş olacaktır. 4 milyon insanın mütevazı katkılarıyla inşa edilen bu hastanenin tam kapasite ile çalışmasını sağlamalıyız. Yüreğimizin bizi götürdüğü yer vicdani muhasebe yapmaktır. Hepimizi vicdanımızın sesini dinlemeye davet ediyorum.' 

Konuşmanın ardından yapılan oylamada CHP Ankara Milletvekili Tekin Bingöl'ün araştırma önerisi AKP ve MHP milletvekillerinin oyları ile reddedildi.

CHP Milletvekili Bingöl'ün TBMM Genel Kurul konuşması;