Koronavirüs Bilim Kurulu Toplantısının ardından açıklamalarda bulunan Sağlık Fahrettin Koca, yarından itibaren ilk aşılanan grubun ikinci doz aşılamasına başlanacağını duyurdu.

Bilim Kurulu üyeleri ile birlikte ikinci doz aşı oldu

Aşılamada hedefin nüfusun en az yüzde 60'ının aşılanmasını sağlamak olduğunu söyleyen Koca, kurul toplantısının öncesinde kurul üyeleri birlikte kendilerinin ikinci doz aşıyı yaptırdıklarını dile getirdi.

Bakan Koca, hafta sonundan itibaren devlet üst yöneticilerini aşılamaya davet edeceğini, vali, il emniyet müdürü ve belediye başkanlarının aşılarını yaptırarak halka örnek olmasını beklediğini ifade etti.

Koca, öğretmenler için aşılama programının ise Şubat sonuna doğru başlatılacağını söyledi.

Türkiye'nin yaklaşık 15 milyon doz aşı temin ettiğini ve toplamda da 100 milyondan fazla aşı için anlaşma yaptığını belirten Koca, Şubat ayı içerisinde 500-800 bin arası BioNTech aşısının geleceğini ve Mart sonunda da 4,5-5 milyona tamamlanmış olacağını aktardı.

Mart veya Nisan ayına kadar aşı temin edebilecekleri her firmadan aşı alma çabasında olduklarını vurgulayan Koca ayrıca kısıtlamaların hafifletilmesinde acele edilmeyeceğini de sözlerine ekledi. Ancak vaka sayılarına göre bölgesel olarak kısıtlamaları gevşetebileceklerini söyledi.

Pazartesi itibarıyla il bazında 7 günlük vaka sayılarının ortalaması açıklanacak

Perşembe gününden itibaren 70 yaş üzeri ve cuma gününden itibaren 65 yaş üzeri vatandaşlar aşı olmak için sisteme tanımlanacağını belirten Bakan Koca, Pazartesi gününden itibaren de il bazında 7 günlük vaka sayılarının ortalaması canlı olarak yayınlanacağını belirtti.

Koca ayrıca, "Özellikle yüz yüze eğitimin, uygulamalı eğitimler dışında, bu dönemde başlatılmasının risk teşkil ettiğini söyleyebilirim" diye konuştu.