Sakarya sinemelarında bu hafta bir yeni film var: Çocuk filmi Ajan Kedi... Bunun yanında vizyon tarihi 16 Aralık olmasına karşın gösterimi geçen hafta başlayan Avatar: Suyun Yolu ile geçen cuma günü sinemaların internet satış sitesinde bulunmayan ama sonradan programa alınan Kurak Günler  sinemaseverleri bekliyor.

AJAN KEDİ
Yönetmen Christoph Lauenstein, Wolfgang Lauenstein
Senarist Jesper Møller, Christoph Lauenstein
Oyuncular: Alexandra Neldel, Axel Prahl, Santiago Ziesmer
Orijinal adı Marnies Welt
Süre: 1s 25dk
Tür: Animasyon, Aile
Sinema: Agora

Ajan Kedi, evden çıkması yasak olan ancak evin dışındaki dünyayı merak eden sevimli kedi Marnie'nin, sokağa adım atması ile birlikte yaşadığı maceraları konu ediyor.

Marnie, kendisinin şaşkın bir insan evladı olduğuna inanan, küçük, tombul bir kedidir. Sevimli kedi, asla bebek sahibi olamayan ve bu yüzden tüm ilgisini ona veren sahibi Rosalinde ile yaşamaktadır. Sahibi ona tam bir prenses gibi bakmakta ve istediği ne varsa anlamaktadır. Evden çıkması yasak olan ve günlerini uyuyarak, yemek yiyerek ve televizyon izleyerek geçiren Marnie'nin aklı fikri evin dışındaki dünyadadır. Dışarıda olanları fazlasıyla merak eden Marnie, Rosalinde’in düzenbaz kardeşi Paul tarafından da aklı çelinince, kendisini bilmediği bir dünyanın içerisinde bulur. Tek başına atıldığı bu macerada ona, korkak bir köpek, nevrotik bir horoz ve bir eşek eşlik eder.

Mahşer-i Cümbüş 27 Mart'ta AKM'de Mahşer-i Cümbüş 27 Mart'ta AKM'de

KURAK GÜNLER
Yönetmen Emin Alper
Senarist Emin Alper
Oyuncular: Selahattin Paşalı, Ekin Koç, Hatice Aslan
Süre: 2s 8dk
Tür: Dram, Gerilim
Sinema: Cadde 54

Çiçeği burnunda bir savcı olan Emre'nin tayini Yanıklar kasabasına çıkar. İşini büyük bir ciddiyetle yapmaya çalışan Emre, Belediye Başkanı Selim Bey ve kasaba halkı tarafından saygıyla karşılanır. Yer altı suyunun kullanılması çevre kurulları ve mahkemelerce yasaklanması kasabada ciddi bir sorun yaratır. Selim Bey de büyük borularla yer altı sularını kasabaya bağlayacak olan büyük projesini hayata geçirmeye çalışır. Ancak Selim, yerel bir gazete sahibi olan Murat başta olmak üzere ciddi bir muhalefetle karşı karşıya kalır. Murat, Emre'yi belediye başkanına karşı kışkırtmaya çalışsa da Emre olaylara temkinli yaklaşır. Kısa bir süre sonra yapılacak olan yerel seçimlerde taraf olmaktan kaçınmaya çalışan Emre, ona karşı yükselen sesler sonucu kendisini zor bir durumun içinde bulur. Çok geçmeden Emre, bir kısır döngü içine hapsolur.

AVATAR: SUYUN YOLU
Yönetmen James Cameron
Senarist Amanda Silver, James Cameron
Oyuncular: Sam Worthington, Zoe Saldana, Sigourney Weaver
Orijinal adı Avatar: The Way of Water
Süre: 3s 13dk
Tür: Bilimkurgu
Sinema: Cadde 54, Agora, Serdivan AVM

Avatar serisinin 2009 yılında küresel bir fenomen haline gelen devam halkası; bu defa James Cameron'un yaratmış olduğu öykü evreninin hem kökenlerine iniyor hem de sınırlarını genişletmeyi hedefliyor.