Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sakarya İl Başkanı Ecevit Keleş, Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayının CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun olması gerektiğini savundu.

Sakarya Yenihaber Gazetesi'nden Şevval Şüküroğlu'nun haberine göre, 14 Mayıs seçimlerine ve Cumhurbaşkanlığı adaylığına ilişkin konuşan Keleş, "Ben Cumhuriyet Halk Partisi Sakarya İl Başkanı olarak hep şunu söyledim. Cumhuriyet Halk Partisi'nin adayı kendi lideridir ve doğrusu da budur, Çünkü Millet İttifakını 2018 itibariyle Türkiye'de yüzyılın bir mühendisliği olarak ortaya çıkaran Genel Başkanımızdır" dedi.

Sakarya gazeteleri bugün ne yazdı? Sakarya gazeteleri bugün ne yazdı?

Keleş, seçime ortak listeyle gidilmesine ilişkin de, "Hep şunu söyledim, söylemeye de devam ediyorum. 6 tane millet ittifakı partisi vardır. 6 il başkanı, 42 milletvekili adayı sahada olacaktır. Tek listeyle değil partilerin ayrı ayrı listeleriyle, hepsi AKP ve MHP'den oy alacaktır" diye konuştu.

Sakarya'da yayımlanan diğer yerel gazetelerin manşetleri ise şöyle:

Adapazarı Akşam Haberleri: "Bir metrekaresi bile çok önemli"

-SATSO 4. Meslek Komitesi (Tarım ve Hayvancılık Meslek Grubu) Meclis Üyesi Ahmet Bayrak, Sakarya'nın tarım ve hayvancılığıyla ilgili açıklamada bulundu. Bayrak, mutlak tarım arazilerinin imara açılmasının şehir için büyük tehlike olduğuna dikkati çekti.

Adapostası: Atalay'dan EYT çıkışı

-Türk İş Genel Başkanı Ergün Atalay, "Deprem bölgesinde milletin aklına ne prim,  ne sigorta ne de başka bir şey gelir. Esas Sakarya, Kocaeli ve Düzce gibi bölgelerde düzenleme yapılması gerekir" dedi.

Bizim Sakarya: İlk 5'teyiz

-Umut Vakfı, 2022 Silahlı Şiddet Haritasını yayımladı.Rapora göre ülke genelinde ilk 5'te yer alan Sakarya Marmara bölgesinde ikinci sırada bulunuyor.

Sakarya Yenigün: Sırada 'Altay' var

-Tank Palet'teki BMV Power'da seri üretimi yapılan ve 'Tuna' adı verilen motorların ilk sevkiyatı gerçekleşirken, BMC İcra Kurulu üyesi ve üst yönetici Murat Yalçıntaş, "Sırada yerli ve milli tantıkımız Altay var" dedi.

Söz Sakarya: Yerli ve Milli Tuna tanıtıldı

-Türk mühendisleri tarafından tasarlanılarak geliştirilen ve Türk Silahlı Kuvvetleri'nin envanterine girecek ilk seri üretim yerli ve milli motor olan Tuna tanıtıldı. Genel Müdür Yalçıntaş, BMC'nin ihracatta zirvede olduğunu söyledi.

Yeni Sakarya: Üzücü Artış

-Umut Vakfı 2022 yılına ail Silahlı Şiddet haritasını açıkladı. 2021 yılında 104 olayda dördüncü sırada bulunan Sakarya 2022 yılında 157 olayla en çok silahlı şiddetin yaşandığı 5'inci il oldu.