Sapanca’ya yeni meydan: İhalesi tamamlandı Sapanca’ya yeni meydan: İhalesi tamamlandı

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır, yıkım kararı alınan Hendek Lisesi önünde veliler ve öğrencilerle birlikte basın açıklaması yaptı. Dikbayır, “"Bu okulu neden yıkıyorsunuz? "Eğer bu okul hasarlıysa 20 senedir neden beklediniz? Eğer bu okulun hasarı yoksa ki iki tane hasarsız raporu var; neden yıkıyorsunuz? Burada bir rant peşinde misiniz, yoksa başka bir şeyin derdinde misiniz? Bunu anlamak istiyoruz” dedi.

Bu okulu madem yıkacaktınız, niçin yenisini inşa etmediniz?” diyen Dikbayır, “Sakarya ihracatta 9’uncu, ekonomiye katkıda 16’ncı, ama yanlış politikalar nedeniyle eitimde 45’inci. Bu yanlış uygulamaya derhal son verin” diye çağrıda bulundu.

“TOPRAK SİZİ KABUL ETMEZ”

Yıkım kararının 100 yıl öncesini hatırlattığını, o dönemde sarayda yaşayanların okuyabildiğini, halkın ise bu imkanı olmadığını belirten Dikbayır, “Şimdi bu çocuklarım eğitim hakkını ellerinden alıyorsunuz, hayallerini çalıyorsunuz. Toprak sizi kabul etmez” diye konuştu.

“ÖĞRETMEN SIRA TAŞIMAZ”

Hendek Lisesi’ndeki 670 öğrencinin gönderilidği okulu da ziyaret ettiğini anlatan Dikbayır, “Öğretmenler sıra taşıyordu. Sayın Bakan, Öğretmen sıra taşımaz, öğretmen temizlik yapmaz. Öğretmen eğitim verir. Artık onların kıymetini öğrenin’ ifadelerini kullandı.

HAKİM OLMAK İSTİYORUM, OLMAYAYIM MI?
Ümit Dikbayır’ın konuşmasının ardından söz alan bir öğrenci, okula köyden tek araçla geleceği için bu okulu tercih ettiğini, yıkım kararı sonrası yönlendirildiği okula ise iki araçla gidebileceğini belirterek, derse yetişebilmek için çok erken yola çıkması gerektiğini, ancak o saatte araç olmadığını söyledi. Okulun sanayi içinde bir yerde olduğunu da belirten öğrenci, “Ben hakim olmak istiyorum, o yüzden Anadolu Lisesi’ne geldim, olmayayım mı?” dedi.

“BU TABLOYA BAKIN VE UTANIN”

Öğrencilerin ve velilerin söz alıp tepkilerini dile getirmesinin ardından tekrar konuşan Dikbayır, “Buradan Sayın Milli Eğitim Bakanı’na, Çevre ve Şehircilik Bakanı’na, Sakarya Valisi’ne ve İl Milli Eğitim Müdürü’ne seseniyorum. Okulda olması gereken bu öğrenciler yağmur altında dertlerini anlatıyor, bu tabloya bakın ve utanın” diye konuştu.