Kaynarca Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Kongresi yarın yapılacak. Kongrede daha önce adaylıklarını açıklayan Azmi Çelebi ve Muharrem Çelebi'nin dışında Mustafa Ertürk başkanlığındaki bir listenin daha seçime gireceği öğrenildi.

kaynarcahaber.com'da yer alan habere göre Mustafa Ertürk ve ekibinin seçime ilişkin yaptığı açıklama şöyle:

"Genç kuşak esnaflar tarafından Kaynarcahaber’e yapılan yazılı açıklama şöyle: “Esnaflarımızın zor günler yaşadığı şu günlerde 17 yıllık yorgun yönetime karşın genç ve enerjik bir ekiple yönetime adayız. Kooperatifimiz Kaynarcamız’ın tüm esnaflarındır, bir ailenin özel şirketi değildir, bu imaj ilçemize yakışmıyor. Kooperatif olarak ilçemizdeki tüm esnaflara ayrımsız, eşit mesafede olacağız. Vizyonumuz, gelecekteki hedeflerimiz, OSB’lerle zorunlu nüfus artışının değiştireceği yeni Kaynarca ekonomisinde, esnafımızı ezdirmemek, haklarını korumak, yeni durumlara ve şartlara uyum sağlamak konusunda tüm gücümüzle çalışmak olacaktır. 

Bu yolda temel misyonumuz, tüm esnaflarımıza sağlayacağımız yararlar önceliğimizdir. Kooperatifimizin başlıca görevi öz kaynaklarımızla kredi sağlamak dışında, devletimizin çeşitli kurumlarının, Avrupa Birliği ve çeşitli diğer fonların her tür desteği konusunda projelerin duyurulması, projelerin hazırlanması konusunda aktif destek vereceğiz.  Ayrıca Kooperatifimizin imkanları doğrultusunda ortak esnaflarımızın ekonomik, sosyal, kültürel her türlü ihtiyaçlarını karşılamak üzere ulusal ve uluslararası çeşitli kurum ve kuruluşlardan verilen kredi ve fonlara ulaşılması için aktif bir şekilde aracı olacağız. 

Gazeteci Sedat Balta'nın anne acısı! Gazeteci Sedat Balta'nın anne acısı!

Kaynarca esnafının haklarını seçimden seçime değil yılın 365 günü her platformda, her şart ve durumda savunmaya söz veriyoruz. Tüm esnaflarımız için çıktığımız bu yolda Kooperatif ortaklarımıza güveniyoruz.” 

Mustafa Ertürk'ün başkanlığındaki listede şu isimler bulunuyor: Hüseyin Ak, Emre Güre, Nail Gülsever, İlker Toğuç, Halis Bat, Onur Boğaz, Yasin Güleç, Ramazan Oktay, Hakan Yıldızdal