Makine Mühendisleri Odası Sakarya Temsilciliği Yürütme Kurulu Başkanı Olgun Özdemir, Bartın'da maden ocağında meydana gelen grizu patlamasında yaşamını yitiren 40 maden emekçisi için ulusal yas ilan edilmesini önerdi.

27 yaşındaki kadın yaylada ölü bulundu 27 yaşındaki kadın yaylada ölü bulundu

Olgun Özdemir, yaptığı yazılı açıklamada, "Yaşamını yitiren emekçi kardeşlerimizin ailelerine ve ülkemize baş sağlığı, yaralılara ise acil şifalar diliyoruz" dedi. 

Her yıl neredeyse en az 2 bin emekçinin iş cinayetlerinde yaşamını yitirdiğine işaret ve bu yılın geride kalan dokuz ayında bin 359 emekçinin yaşamını yitirdiğini hatırlatan Özdemir, şunları kaydetti:

"Yaşam hakkı her şeyin üstündedir ve binlerce kez ifade ettiğimiz gibi bu gün de yineliyoruz: Karşılığı para veya yatırım maliyeti olarak değerlendirilmemesi gereken yaşam hakkı, Bilim ve Tekniğe dayalı önlemler alındığında ancak gerçekleşebilir ve iş cinayetleri/ toplu ölümlere yol açan iş katliamları yaşanmaz.”

EMEKÇİNİN KADERİ DEĞİL!

"Gerçekleşen iş cinayetleri ve iş kazalarının büyük çoğunluğunun önlenebilir olduğu bilinmektedir. Bunun için önce insan hayatına ve emeğe değer veren bir yaklaşımın benimsenmesi gerekmektedir.

Bizler, bugün de iş cinayetleri ile mücadele etmek için sesimizi yükseltiyoruz. Ölüm, yaralanma ve sakat kalma hiçbir emekçinin kaderi değildir.

Tüm ülkede, tüm çalışma alanlarında iş güvenliği önlemlerinin artırılması, bağımsız denetim sisteminin yerleştirilmesi, iş cinayetlerinin ve iş kazalarının durdurulmasını simgelemesi ve Amasra’da ailelerin ocaklarına düşen acıya ortak olmak amacıyla ULUSAL YAS ilan edilmesini öneriyoruz.

İş Cinayetlerinin ve Amasra İş Katliamının benzerlerinin bir daha yaşanmaması için yılmadan mücadele edeceğimizi kamuoyuna saygı ile duyururuz."