Lise öğrencileri, pembe renkteki giysileri, kurdeleleri, çiçekli taçlarıyla İl Sağlık Müdürlüğünce "1-31 Ekim Meme Kanseri Farkındalık Ayı" kapsamında bir alışveriş merkezinde düzenlediği etkinliğine katıldı.

Etkinlikte, İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri meme kanserinde erken teşhisin önemini anlatan broşürler dağıttı. Öğrenciler de meme kanseriyle ilgili farkındalık oluşturmak için pembe kalemle pembe kağıda el yazısıyla yazdıkları ve aynı renkteki zarfa koydukları mektupları vatandaşlara dağıttı.

Okulun yöneticisi Hülya Bilgin Çolakoğlu, yıllardır sağlıkla ilgili konularda çocukların sosyalleşmesi açısından etkinlik yaptıklarını ve İl Sağlık Müdürlüğünün etkinliklerine katıldıklarını söyledi.

Öğrencilerin etkinlik için uzun bir hazırlık sürecinden geçtiğini dile getiren Çolakoğlu, "Farkında olmak, hayatı daha da pembe hale getirerek kansersiz bir dünya için elimizden gelen tüm çabayı çocuklarımla sarf edeceğiz" dedi.

Etkinliğe katılan 10'uncu sınıf öğrencisi Zeynep Aydoğan ise arkadaşları ve öğretmenleriyle meme kanserine dikkati çekmek istediklerini belirterek, "İnsanların daha duyarlı olması için mektuplar yazdık. Kansersiz bir dünya hepimiz için daha pembe olacaktır. En önemlisi bu. Erken teşhis olmazsa kanserin çaresi de olmaz. Bunun için çaba gösteriyoruz. İnsanlara nasıl kendi kendini muayene edebileceğini anlattık" diye konuştu.

27 yaşındaki kadın yaylada ölü bulundu 27 yaşındaki kadın yaylada ölü bulundu