Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Meclis Başkanlığı'na Erdem Ercan seçildi.

Necmettin Kırık ile Mehmet Cem Demircoğlu’yla birlikte aday olarak seçime giren Erdem Ercan, seçime katılan 94 meclis üyesinin 39’unun oyunu aldı.

SATSO’nun yenilenen meclisi bir araya gelerek Meclis Başkanlığı ve Meclis organ seçimlerini gerçekleştirdi. SATSO Meclis Salonu'nda yapılan seçimler öncesi konuşan başkan adayları birlik beraberlik mesajları verdi. Meclisin oturum başkanlığını yapan Mehmet Çatalbaş şunları dile getirdi:

“03 Ekim 2022 pazartesi günü gerçekleştirilen odamız organ seçimlerinde 34 meslek grubunda toplam 6081 üyemiz oy kullanmıştır. Yeni meclisimiz 95 üyeden oluşmaktadır. Bu dönem 8 meclis üyesi daha kazanmış bulunmaktayız. Yeni meclisimizin yaş ortalaması 48’dir. 2022-2026 dönemi meclisimizin ilimiz ve ülkemiz için hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Yönetim kurulu başkanımıza ve yönetim kurulu üyelerimize Sakarya ve ülke ekonomisi için yapacakları çalışmalarda başarılar diliyorum.

Bugün tek gündem maddemiz olan, meclis başkanı, yardımcıları ve katip üye seçimi ile hesapları inceleme, mevzuat ve kültür komisyonlarının üye seçimlerini gerçekleştirmek için buradayız. Bu vesile ile seçilen ve seçilecek arkadaşlarımıza da şimdiden başarılar diliyorum.” diyerek sözü ilk olarak yaş sırasına göre Meclis Başkan adaylarından Erdem Ercan’a verdi;

Meclis Başkan Adayı Erdem Ercan; “2022 yeni bir sayfa ve seçilen yeni Yönetim Kurulu’muzu tebrik ediyorum. Yönetim Kurulu Başkanımız ve Yönetim Kuruluna yardımcı olmak istiyoruz. Bun nedenle de Meclis Başkanlığı’na aday oldum. Tüm adaylarımıza başarılar diliyorum ve meclis üyelerimizden desteklerini bekliyorum ‘’

Yaylada ölü bulunan kadının 1 arkadaşı tutuklandı Yaylada ölü bulunan kadının 1 arkadaşı tutuklandı

Ardından söz alan Meclis Başkan adayı Necmettin Kırık şunları söyledi: “3 Ekim’de gerçekleştirdiğimiz seçimlerimizin hayırlı olmasını diliyorum. 2 dönemdir SATSO meclis üyeliği görevini yürütüyorum. Meslektaşlarımıza ve sektörlerine hizmet etmek için meclise seçilen değerli arkadaşlarımıza ülkemize, şehrimize verecekleri hizmetlerinde kolaylıklar diliyorum. Meclisimizin çatısı altında iş insanlarımızın katma değer yaratacak faaliyetlerine ve şehrimize katkı sağlamak adına tüm Sakarya için Meclis Başkanlığı’na adayım.” dedi.

Son olarak da Meclis Başkan adayı Mehmet Cem Demircioğlu şunları ifade etti: “Bu memleketten çok şey aldım, ekmeğini yedim, suyunu içtim ve hep kazandım şimdi de verme zamanı, sizlerle birlikte memleketimize yakışır şekilde iş yapacağımıza gönülden inanıyorum. Centilmence bir yarışma olacağına kaybedenin de kazanacağına inanıyorum.” dedi.

Konuşmaların ardından Meclis üyeleri sandık başına giderek yeni Meclis Başkan ve komisyonların belirlenmesi için oylarını kullandı.

Yapılan oylamada 39 oyla seçimi kazanarak SATSO Meclis Başkanı olan Erdem Ercan; teveccüh gösteren tüm üyelere teşekkür ederek “Sakarya Ticaret ve Sanayi, Odası Meclisimizle birlikte şehrimize ve üyelerimize hizmet etmeye talip olduk, bu göreve bizi layık görerek teveccüh gösteren tüm meclis üyelerimize teşekkür ediyoruz. Görev süremiz boyunca meclisimizle beraberlik içerisinde, ilimiz ve üyelerimiz için çalışacağız. Hayırlı olsun.” dedi.

Yapılan oylama sonucu Meclis Başkanlığı'na 39 oyla Erdem Ercan seçilirken, Necmettin Kırık 32 oy ve Mehmet Cem Demircioğlu da 23 oy aldı.

Alınan sonuçlar şöyle:

MECLİS BAŞKANI: Erdem Ercan

MECLİS BAŞKAN YARDIMCILARI; Onur Kansu, Murat Ekşi

MECLİS DİVAN KATİBİ: Serap Yılmaz

HESAPLARI İNCELEME KOMİSYONU ASİL ÜYELER: Tuncay Cebeci, Zafer Bekdemir, Tekin Baydar, Hasan Şevki, Bülent Yazıcı

MEVZUAT KOMİSYONU ASİL ÜYELER: Bora İshakoğlu, Kamil Uzak, Tuncay Cebeci, Hasan Çakır, Ahmet Serbes

KÜLTÜR KOMİSYONU ASİL ÜYELER: Mustafa Yıldırım, İhsan Bakım, Ahmet Fazloğlu, İbrahim Berat Kara, Fahri Eren