Türkiye İşçi Partisi (TİP) Sakarya Örgütü'nün kadın üyeleri, İran'da Ahlak polisi tarafından saçının bir kısmı göründüğü gerekçesiyle gözaltına alınan Mahsa Ami'nin darp edilerek öldürülmesi sonrasında başlayan direnişi desteklediklerini açıkladı. TİP'li kadınlar, "Dinci politikalar ile irademizi, kimliğimizi, varlığımızı yok sayanlara karşı özgürlüğümüzü savunuyoruz" dediler.

TİP'li kadınların açıklaması şöyle:

"Mahsa’nın direnişi ve mücadelesi biz kadınların da mücadelesidir!

Bir kadın daha devlet terörü ile hayatını kaybetti.

Mahsa Amini Tahran'da başörtüsünden saçı gözüktüğü bahanesiyle işkence ile gözaltına alınarak katledildi!

İran'da günlerdir kadınlar isyanı sokağa taşıyor. Gerici şeriatçı İran rejimine karşı mücadele ediyor!

Dinci politikalar ile irademizi, kimliğimizi, varlığımızı yok sayanlara karşı özgürlüğümüzü savunuyoruz! İran'da ve dünyanın her yerinde yaşamlarımız için mücadele etmeye, kadın dayanışmamız ile sınırları yıkmaya devam edeceğiz!

İran'da dinci faşizme karşı mücadele eden kadınlar yalnız değildir! Bu faşizmi Türkiye'de her gün artan kadın katliamlarından ve korunan faillerden tanıyoruz! Hala bulunamayan Gülistan Doku'dan ve kaybettirilen kadınlardan tanıyoruz! Zindanda katledilen Garibe Gezer'den, failleri aklanan Şule Çet'ten tanıyoruz!

"Polisimiz namusumuzu korumuş" diyen İran Bakanı'nın dayandığı güç erkek egemen faşist sistemdir, bedenimize namus kisvesi altında tahakküm kurulmasını reddediyoruz! Renklerimizle,coşkumuzla, dünyayı yaratan emeğimizle özgürlüğümüz için mücadele edecek ve kazanacağız!

Hiçbir sömürüye, baskıya ve zorlamaya maruz kalmadan özgür yaşayacağımız bir dünyayı mücadelemizle yaratacağız!

İran'da günlerdir sokak sokak isyanı büyüten, tüm saldırılara rağmen öfkesini kuşanıp şeriatçılara meydanları dar eden kadınların iradesi irademizdir! Mahsa Amini ve katledilen kadınlar isyanımızdır!

Mahsa'nın her bir saç telini faşizmin boğazına düğüm yapacağız. İran'da mücadele eden Kürt kadınlarının "Jin, Jiyan, Azadi" çığlığını büyüterek katillerden hesap soracağız!"

Yaşasın enternasyonel kadın dayanışmamız