Barış Atay’ın yönetmenliğini üstlendiği ikinci sinema filmi "Aden", 21 Ağustos’ta çevrimiçi bir galayla birlikte MUBI'de gösterime girecek. Çevrimiçi galaya yönetmen Barış Atay ve oyuncular katılacak.

 Barış Atay’ın yönetmenliğini üstlendiği ikinci sinema filmi "Aden" (2018), 21 Ağustos’ta çevrimiçi galasıyla birlikte MUBI’de gösterime girecek. Film, savaş ve kıtlıktan kaçan Aras ve Marba’nın hikâyesini anlatıyor. 

34. Varşova Film Festivali’nde dünya prömiyerini yaptıktan sonra, 38. İstanbul Film Festivali’nde Mansiyon, 26. Adana Altın Koza Film Festivali’nde En İyi Kadın Oyuncu (Funda Eryiğit) ve En İyi Sanat Yönetmeni (Devrim Ömer Ünal), 25. Nürnberg Türkiye Almanya Film Festivali’nde ise Seyirci Ödülü’ne layık görülen "Aden"in senaryosunda Onur Orhan’ın imzası bulunuyor. Filmin oyuncu kadrosunda ise Funda Eryiğit, Onur Ünsal, Cemalettin Çekmece, Caner Erdem ve Sermet Yeşil yer alıyor.

"Aden"in çevrimiçi galası 21 Ağustos Cumartesi akşamı saat 20:30’da canlı olarak MUBI’nin YouTube hesabında yayınlanacak. Muammer Brav’ın sunumuyla gerçekleşecek galaya yönetmen Barış Atay ve oyuncular katılacak.