Sanatçı Ahmet Kaya’nın hayatını konu alan Gani Rüzgar Şavata ve Hakan Gürtop’un yönettiği filmin gösterimi sanatçının ailesinin itirazı üzerine durdurulmuştu. Film Serdivan AVM ve Agora salonlarında izlenilebilir. Haftanın diğer filmleri "Şeker Adam'ın Laneti", "Koş Saklan Dövüş" ve "Karanlık Şehir Hikayeleri: Kilit"...

       
 

İki Gözüm Ahmet

Yönetmen Gani Rüzgar Şavata, Hakan GürtopSenarist Pete Goldfinger, Josh Stolberg
Oyuncular: Gani Rüzgar Şavata, İlker Barış
Tür:Biyografik, Dram, Müzik
Süre: 1s 48dk

Ahmet İki Gözüm 28 Ekim 1957 yılında Malatya’da doğan ve 16 Kasım 2000’de Paris’te hayata gözlerini yuman Ahmet Kaya’nın hayat hikayesini konu ediyor. Malatya'da kümesteki tavuklara konser vererek müzik hayatına başlayan Ahmet Kaya, İstanbul'a göç etmesinin ardından yaptığı müzikle büyük kitlelere hitap etmeye başlar. Ahmet Kaya’nın hayatının dönüm noktalarını seyirci ile buluşturan filmde, 'Kimler Ahmet Kaya'yı hedef aldı?', 'Neden Ahmet Kaya?', 'Ahmet Kaya Paris'te neler yaşadı?', 'Ahmet Kaya vatan hasreti çekerken başka hangi acıları yaşadı?' gibi pek çok sorunun cevabı yer alıyor. Filmin yönetmen koltuğunda Gani Rüzgar Şavata ile Hakan Gürtop oturuyor.

       
 

Şeker Adam'ın Laneti

Yönetmen Nia DaCosta
Senarist Jordan Peele, Win Rosenfeld
Oyuncular: Yahya Abdul-Mateen II, Teyonah Parris, Nathan Stewart-Jarrett
Orijinal adı  Candyman
Tür: Korku
Süre: 1s 31dk

Şeker Adam'ın Laneti, Şikago’da yaşanan bir kent efsanesini araştıran genç bir adamın hikayesini konu ediyor. Rivayete göre Candyman, ayna karşısında adını beş kez söyleyen kişiye görünmektedir. Ancak onun ortaya çıkması, pek de iyi şeylere yol açmaz. Bir üniversitede yerel efsaneler üzerine tez çalışması yapan genç bir adam, eski bir batıl inanç haline gelen Candyman’i araştırmaya karar verir. Çevresindeki insanlar ona bu konuyu araştırmaması için uyarılarda bulunsa da, o söylenilenleri umursamayarak işe koyulur. Korkulacak bir şey olmadığını herkese kanıtlamak isteyen genç adam, ayna karşısına geçerek, yasaklı ismi beş kez telaffuz eder. Bu andan itibaren yaşananlar, hiç de genç adamın düşündüğü gibi olmaz.

Koş Saklan Dövüş

Yönetmen Kyle Rankin
Senarist Kyle Rankin
Oyuncular:  Isabel May, Thomas Jane, Radha Mitchell
Orijinal adı Run Hide Fight
Tür: Aksiyon, Gerilim
Süre: 1s 49dk

Koş Saklan Dövüş, kendisini ve sınıf arkadaşlarını korumak için zorlu bir mücadeleye girişen genç bir kızın hikayesini konu ediyor. Zoe, annesinin ölümünden sonra hayatının çok zor bir döneminden geçen genç bir kızdır. Kafasını dağıtmak için özel kuvvetlerin eski bir üyesi olan babası Todd ile birlikte ava çıkar. Zoe'nin hayatı bir gün okulda bu zamana kadar babasından öğrendiklerini kullanmak zorunda kalacağı bir durumla karşılaşmasıyla değişir. Bir grup çocuk, okul binasını kuşatınca Zoe, hem kendi hem de sınıf arkadaşlarının hayatı için zorlu bir savaşa girişir.

Karanlık Şehir Hikayeleri: Kilit

Yönetmen Adil Oğuz Valizade
Senarist Arif Valizade, Cenk Çalışır
Oyuncular: Mert Fırat, Melisa Aslı Pamuk, Timur Acar, Asuman Dabak, Mustafa Alabora
Tür: Aksiyon, Polisiye

Baş gardiyan Hamza ve ekibi, cezaevinde her sabah sayım yapmaktadır. Bir gün, rutin kontrol sırasında girdikleri her koğuşta birer ikişer cesetle karşılaşırlar. Sekiz koğuşta ölü olarak bulunan on mahkumun vücutlarında herhangi bir darp, yaralanma veya boğulma izi de yoktur. Koğuşta bulunan diğer mahkumlar da olayla ilgili bir açıklama yapmaz. Olayın araştırılması için istihbarat teşkilatından Selin Korkmaz ve cinayet bürodan Başkomiser Erol Haktan görevlendirilir. Cezaevini karantinaya alıp soruşturmaya başlayan ikili, cezaevindeki herkesi sorgulamaya başlar. Cinayetlerin gizeminin çözülmesi için her şeyi ayrıntılı bir şekilde araştıran Erol ve Selin, açtıkları her "kilit" ile şok edici gerçeklerle karşılaşır.

Karanlık Şehir Hikayeleri kapsamında ilk film olarak karşımıza çıkan Kilit; bir cezaevinde yaşanan gizemli cinayetlerin peşinde ilerleyen bir hikaye. Senaryosunda Adil Oğuz Valizade, Arif Valizade ve polisiye roman yazarı Cenk Çalışır imzası bulunan filmi kardeşlerden Adil Oğuz Valizade yönetmiş. Film geleneksel olay örgüsünden Hollywoodvari bir çözüm sorgusuna gidiyor. Tabii bakıldığında seri cinayetler bizim ülkemizin konusu değil, genelde kişisel husumetlerin yarattığı ölüm vakaları polislerin önüne düşer. Burada cezaevinde bir sabah neredeyse aynı saatlerde yaşanan ve on kişinin ölümüyle sonuçlanan bir cinayet ağı var. Cinayet ağını bir kenara bırakırsak, olayı çözmek için istihbarat tarafından görevlendirilen Selin ve Başkomiser Erol arasındaki diyaloglar da ilgi çekici bir biçimde karşımıza geliyor. Erol bir maço, kuralları olan, yemek yemeyi özellikle eti seven ve bununla birlikte...