Agora, Cadde 54 ve Serdivan AVM’deki sinema salonlarında gösterime giren filmler şunlar: ‘Cadılar Bayramı Sona Eriyor’, ‘Kadın Kral’, ‘Gulliver Dönüyor’, ‘Sevmedim Deme’, ‘Shin Ultraman’ ve ‘Hara’...

Cadılar Bayramı Sona Eriyor

Vizyon tarihi: 14 Ekim 2022
Süre:1s 51dk
Tür: Korku
Yönetmen David Gordon Green
Senarist Chris Bernier, John Carpenter
Oyuncular: Jamie Lee Curtis, Andi Matichak, Rohan Campbell
Orijinal adı Halloween Ends

Cadılar Bayramı Sona Eriyor'da, maskeli katil Michael Myers ve Laurie Strode arasındaki savaş sona eriyor. Cadılar Bayramı Öldürür’deki olaylarından dört yıl sonra torunu Allyson ile birlikte yaşayan Laurie, uzun süredir üzerinde çalıştığı, anılarını yazmayı tamamlar. O zamandan beri Michael Myers’dan hiç haber alınmamıştır. Yıllarca hayatını Michael’ın hayaletinin belirlemesine izin veren Laurie, artık hayatının kontrolünü eline alıp, korkularından ve öfkesinden kurtulmaya karar verir. Ancak Corey Cunningham adındaki bir adam, bakıcılığını yaptığı bir çocuğu öldürmekle suçlanınca, bu olay bir şiddet dalgası başlatır. Bu durum üzerine Laurie, son bir kez kontrol edemediği kötüyle yüzleşmek zorunda kalır.

Gösterildiği sinemalar: Serdivan AVM, Agora AVM

Hara

Vizon tarihi: 14 Ekim 2022
Süre: 1s 39dk
Tür: Dram
Yönetmen Atalay Taşdiken
Senarist Atalay Taşdiken
Oyuncular: Serkan Ercan, Nehir Erdoğan, Dolunay Soysert

Hara, sevdiği atın satılması ve ebeveynlerinin ayrılığıyla mücadele eden bir kızın yaşadıklarını konu ediyor. Beste, babasının veteriner olmasının etkisiyle atlarla iç içe büyür. Ancak çiftliğin yeni patronu, çiftliği kapatmaya karar verir ve atlar teker teker satılmaya başlar. Beste için yıkıcı olan bu süreçte, anne ve babası da ayrılma kararı alır. Genç kız, bir yandan sevdiği at Turagay’ın satılması, bir yandan da ailesinin ayrılma kararı ile yaşadığı zor sürecin üstesinden gelmeye çalışır.

Gösterildiği sinemalar: Cadde 54

Sevmedim Deme

Vizyon tarihi: 14 Ekim 2022
Süre: 2s 10dk
Tür: Dram, Biyografik
Yönetmen Burak Kuka
Senarist Eylül İdiman
Oyuncular: Kurtuluş Kuş, Burak Bulut, Ceyda Ateş

Sevmedim Deme, birbirlerini tanımasalar da aynı amaç uğruna mücadele eden ve müziğin birleştirici gücü sayesinde birbirleriyle yolu kesişen iki kişinin hikayesini konu ediyor.

Gösterildiği sinemalar: Serdivan AVM, Cadde 54, Agora AVM

Kadın Kral

Vizyon tarihi: 14 Ekim 2022
Süre: 2s 15dk
Tür: Tarihi, Dram, Aksiyon
Yönetmen Gina Prince-Bythewood
Senarist Maria Bello, Dana Stevens
Oyuncular: Viola Davis, Thuso Mbedu, Lashana Lynch
Orijinal adı The Woman King

Kadın Kral, özellikle 18. yüzyıldan itibaren Batı Afrika'nın güçlü devletlerin biri haline gelen Dahomey Krallığı’nın tamamı kadınlardan oluşan askeri birliği Agojie’nin hikayesini konu ediyor. 1800’lerde Agojie adında tamamı kadınlardan oluşan askeri alay, Dahomey Afrika Krallığı’nı büyük bir beceri ve vahşilikle korumaktadır. General Nanisca, askerlerini hayatlarını alt üst etmek için çabalayan düşmanlara karşı savaşmak için eğitir.

Gösterildiği sinemalar: Serdivan AVM, Agora AVM

Gulliver Dönüyor

Vizyon tarihi: 14 Ekim 2022
Süre: 1s 30dk
Tür: Animasyon, Macera, Aile
Yönetmen Ilya Maksimov
Senarist Volodymyr Zelenskyy, Michael Ryan
Oyuncular: Tyler Bunch, Wayne Grayson, Alyson Leigh Rosenfeld
Orijinal adı Gulliver Returns

Gulliver Dönüyor, türlü zorlukların üstesinden gelmeye çalışan Gulliver ve arkadaşlarının maceralarını konu ediyor. Lilliput halkı, kendilerine yardım etmesi için Gulliver'e bir mektup gönderir. Aldığı acil çağrının ardından adada tuhaf değişikliklerin meydana geldiğini gören Gulliver ve arkadaşları, kendilerini beklenmedik durumların içinde bulur. Olağanüstü bir kasırganın içine çekilen Gulliver ve arkadaşları, kurnaz düşmanlar ve zorlu kovalamacalarla boğuşur. Ancak onların arasındaki sevgi bağı ve dostlukları, birlikte karşılarına çıkan her engeli aşmalarını sağlar.

Gösterildiği sinemalar: Serdivan AVM, Cadde 54

Shin Ultraman

Vizyon tanihi: 14 Ekim 2022
Süre: 1s 52dk
Tür: Aksiyon, Bilimkurgu
Yönetmen Shinji Higuchi
Senarist Hideaki Anno
Oyuncular: Takumi Saitoh, Masami Nagasawa, Hidetoshi Nishijima

Korkut Akın yazdı: Creed III: Kendine Değerini Kanıtla Korkut Akın yazdı: Creed III: Kendine Değerini Kanıtla

Shin Ultraman, dev canavarlarla mücadele eden ve bu süreçte beklenmedik bir müttefik bulan SSSP birminin hikayesini konu ediyor. "S-sınıfı türler" olarak bilinen dev, şiddetli canavarların ortaya çıkar. Bu durum üzerine Japon hükümeti, onları nasıl yeneceklerini araştırmaları için SSSP'yi kurar. Canavarların saldırısı altından olan SSSP, bu zorlu savaşta gümüş dev ULTRAMAN’dan destek görür. ULTRAMAN’ın sırrı nedir ve neden insanlara yardım etmektedir?

Gösterildiği sinemalar: Serdivan AVM