Batı Yakasının Hikayesi

Yönetmen Robert Wise, Jerome Robbins
Senarist Jerome Robbins, Ernest Lehman
Oyuncular: Natalie Wood, Richard Beymer, George Chakiris
Orijinal adı: West Side Story
Tür:  Müzikal, Dramatik komedi
Süre: 2s 33dk

Müzikal türündeki filmlerde standartları belirleyen kült filmlerden biri olan Batı Yakasının Hikayesi, unutulmaz şarkılara, başarılı koreografilere ve Romeo ile Juliet'in trajedisine sahip bir film.

Birbirine düşman iki sokak çetesi olan Köpekbalıkları ve Jetler'e mensup bir genç kız ile bir genç erkeğin aşkını ve kavuşamama hikayelerini anlatan film, modern bir Romeo ve Juliet uyarlamasını müzikal türe sokuyor.

Filmin, basın gösterimi yapıldı.

Sinema yazarı Atilla Dorsay, gösterimin ardından yaptığı açıklamada, ilk filmin bir başyapıt olduğuna değinerek, "O filmin daha iyisinin yapılacağını çok düşmüyordum. Ama Spielberg harika bir film yapmış." dedi.

Filmin New York'taki şehirleşmeyi ve ABD'deki ırkçılığın gelişimini çok güzel gösterdiğini anlatan Dorsay, "Oyunculukları, dansları, koreografisini çok beğendim. Bence mutlaka görülmesi gereken bir film. Müzikali de ayrıca çok özlemişiz, ilaç gibi geldi." diye konuştu.

Sinema eleştirmeni Viktor Apalaçi, Steven Spielberg'in çok zor bir işe giriştiğini söyleyerek, "Çünkü sinema tarihinin en iyi koreografı Jerome Robbins ile yarışmak zor bir şeydi. Spielberg, üzerine çok çalışmış ve nostaljik tatlar barındıran bir film yapmış." değerlendirmesinde bulundu.

Yönetmen ve sinema yazarı Abdulhamit Güler, Spielberg'in ustalık dönemi yaşadığına dikkati çekerek, "Hollywood'da şu an nostaljik bir etki oluşturuyor, o dönemleri yaşamamış bizler için de hoş bir deneyim yaşatıyor diyebilirim." dedi.

Filmin ABD'de hala yaygın olan ırkçılığın toplumsal köklerini klasik bir müzikalle yeniden gündeme taşımasının önemli olduğuna değinen Güler, uyarlamalarda özgünlüğün nadir rastlanan bir durum olduğu ve bu filmde de özgün bir yaklaşım göremediği yorumunu yaptı.

Broadway'i 1957 yılında kasıp kavuran aynı isimli müzikalden uyarlanan ve sinemaya daha önce 1961 yılında çevrilmiş "Batı Yakasının Hikayesi", iki farklı etnik kökenden gelen iki ezeli düşman çetenin birbiriyle rekabetinin yanı sıra bu iki çeteye mensup genç bir çiftin imkansız aşkını anlatıyor.

  • Agora

Bayram Şekeri

Yönetmen  Bilal Kalyoncu
Senarist Bilal Kalyoncu, Koray Yeltekin
Oyuncular: Öykü Gürman, İnan Ulaş Torun, Deniz Oral
Tür:  Dram

Bayram Şekeri, bir çocuğun çevresinde yeniden toparlanmaya çalışan tükenmiş bir ailenin hikayesini konu ediyor. Bilal Kalyoncu'nun yönetmen koltuğunda oturduğu "Bayram Şekeri" filminin oyuncu kadrosunda Öykü Gürman, Ulaş İnan Torun, Deniz Oral, Arben Akış gibi isimler yer alıyor.

  • Serdivan AVM Cinemaximum 

Dayı: Bir Adamın Hikayesi

Yönetmen  Uğur Bayraktar
Senarist Uğur Bayraktar, Serkan Öztürk
Oyuncular: Ufuk Bayraktar, Gizem Karaca, Ahmet Varlı
Tür:   Dram
Süre: 2s 5dk

Dayı: Bir Adamın Hikayesi, sevilen bir kabadayının hayat hikayesini konu ediyor. Henüz çocukken, adalet duygusu içine yerleşmiş olan, cesaretli ve merhametli bir adam, haylazlıklarından bıkan ailesi tarafından çalışması için köyden İstanbul'a gönderilir. Adam, kahvecilik yapan köylüleri Seyfi'nin yanında çalışmaya başlar. Bu süreçte yaşadığı olaylar sonucu adam kabadayılar ailemine girer ve bir süre sonra bu dünyada zirveye yükselir.likte hareket etmek zorunda kalır.

  • Serdivan AVM Cinemaximum / Cinens Serdivan (Cadde 54) / Agora

Monsta X : The Dreaming

Tür:  Concert
Süre: 1s 30dk

Monsta X : The Dreaming, ikonik ve üstün performanslarıyla tanınan K-pop ve pop grubu MONSTA X'in son altı yıldaki zorlu yolculuklarına odaklanıyor. Grup üyeleri ile yapılan özel röportajlara yer verilen yapımda, Amerika'da geçirdikleri zamanlardan kişisel olarak yaşadıklarına, özel olarak hazırlanan bir konser klibine de yer veriliyor. Grubun sergilediği üstün performansında gösterileceği yapımda ayrıca yakında çıkacak albümlerine özel bir bakış sunuluyor.

  • Serdivan AVM Cinemaximum