Bazı sinema severlerin yıllardır beklediği dördüncü The Matrix filmi dünya sinemalarınından iki gün sonra Türkiye’de de gösterime girdi.

The Matrix 4 olarak da yıllardır adını sıkça duyduğumuz film, orijinal üçlemenin yönetmenlerinden Lana Wachowski’nin yönettiği filmde Neo ve Trinity karakterlerini yine orijinal üçlemeden tanıdığımız oyuncular canlandırıyor. Bir reboot olmak yerine üçlemeyi devam ettiren filmde aktörü değişen karakterler de bulunuyor. Morpheus bunlardan en göze çarpanı oldu ve Ajan Smith gibi diğer tanıdığımız karakterler de farklı şekillerde karşımıza çıktı.

Filmin konusu: 
Matrix Resurrections”la çifte gerçeklik dünyasına geri dönülüyor. Bay Anderson yeniden beyaz tavşanı izlemeyi seçmek zorunda kalır. Çünkü Anderson gerçekliğinin fiziksel mi yoksa zihinsel bir kurgu mu olduğunu anlayıp, kendisini gerçekten tanımak istemektedir. Thomas’ın...Neo’nun bildiği tek bir şey vardır; o da bir ilüzyon dahi olsa Matrix'e girmenin ve çıkmanın tek yolunun seçimden ibaret oluşudur. Neo ne yapması gerektiğini çok iyi bilse de Matrix'in artık daha güvenli, güçlü ve tehlikeli olduğundan bihaberdir.

Yönetmen Lana Wachowski
Senarist JLana Wachowski, David Mitchell
Oyuncular:Keanu Reeves, Carrie-Anne Moss, Yahya Abdul-Mateen II
Tür: Bilimkurgu, Aksiyon Komedi
Süre: 2s 28dk

  • Serdivan AVM Cinemaximum / Cinens Serdivan (Cadde 54) / Agora