Topçu Köyü Sulama Göleti’ne giderek incelemelerde bulunan ve basın açıklaması yapan Saadet Partisi Kaynarca İlçe Başkanı Mustafa Tan, 3 milyar lira harcandığı halde vatandaşların sulama yapamadığı belirtti.

Tan, göletin su basıncının çok az olduğunu ifade ederek, “Görüldüğü gibi ancak 5 metre önünü ıslayabiliyor ancak. Bir rivayete göre suyun debisinin az olması, bir rivayete göre ise başka yerlerde sulama yapıldığı için basıncın az olduğu. Bir rivayetlere göre ise hatlarda patlak olduğu büyük oranda sıkıntı olduğu söylenmekte. Bunun neticesinde de yeterince basınç olmadığı söyleniyor. inşallah bunun takipçisi olacağız. Vatandaş en iyi şekilde bu hatlardan suyunu alacak. Bu saatlerin kaldırılıp direk su verilmesi taraftarıyız” diye konuştu. 

CİMER’E ŞİKAYET EDECEĞİZ

Sulama sisteminde kullanılan pillerin doldurulabilir özellikte olmadığı için yarım saat ömrü olduğunu ifade eden İlçe Başkanı Mustafa Tan, “Üç mahalleyi sulayan hatlarda kullan at pillerin yedekleri yok. Bu pil olmadan maalesef mahallelerde su akmıyor. Suyun debisi az, aynı zamanda kaçaklar çok olduğu için tarla basınçlı şekilde sulanmıyor. Mısırlar sulanamadığı için kurumaya başlamış. Vatandaş böyle giderse mısırlarımız kurur diyor. Devlet Su İşleri (DSİ) Sakarya sorumlularını aradık, müteahhit hatalarından kaynaklandığını öğrendik. Proje eksik olduğu için teslim alınmıyor Ancak zamanında ihale yenilense bunun önüne geçilebilirdi. Önümüzdeki hafta çarşamba günü konuya müdahale edileceği söylendi. Biz bu işin arkasında olacağız, CİMER’e de gereken yazıları yazacağız” dedi. 

ÜÇ MİLYARLIK YATIRIM ZİYANKARLIĞI

Çiftçilerin zor durumda pahalı maliyetlerle üretim yapmaya çalıştığını bir de böyle sorunlarla karşılaşmasının durumu daha da içinden çıkılmaz hale getirdiğini savunan Mustafa Tan, “Çiftçimizin alın terinin karşılığını alabilmesi için mücadelemizi sürdüreceğiz. Biz bu sorunu daha önce encümen toplantılarında Belediye Başkanımıza da söylemiştik, maalesef o da bir adım atmadı. Anladık ki bundan sonra CİMER’le alakalalı, DSİ Genel Merkezi’yle alakalı girişimlerde bulunup bu sulama sistemini aktif hale getirteceğiz inşallah. Buradan basınımız aracılığıyla yetkililere sesleniyoruz, bu sorunu gündemde tutacağız. İki, üç milyar liralık göletlerin vatandaşın hizmetine verilmemesi maalesef bir para kıyımı, bir ziyankarlıktır. Biz vatandaşımızın sulama hatlarından yararlanabilmesi için bu sorunun çözümü için arkasında olacağız, takipçisi olacağız” diye konuştu.

(SEDAT BALTA)