CHP Adapazarı İlçe Başkanı Ayşe Füsun Çetin, önceki gün sonuçlanan Gezi Parkı Davası’nda verilen kararları “Adalet cilasının son kalıntıları da döküldü’ diye yorumladı.

Çetin, yaptığı yazılı açıklamada, ““Artık mahkemelerden adil bir karar beklemek beyhude bir beklenti oldu. Artık kimse adil, bağımsız bir yargıdan söz edemiyor. Zira birçok yanıyla 12 Eylül faşist rejimindeki yargıdan da berbat yargı kararlarıyla karşı karşıyayız” dedi.

AMASIZ, FAKATSIZ BİRLEŞME ZAMANI

Tek adam yönetiminin son bulması gerektiğini vurgulayan Çetin, şunları kaydetti:

“Artık, birleşme zamanıdır. Amasız, fakatsız; emek ve demokrasi güçleri birleşmelidir. Yoksa hak mücadelesi verenlerin bir bahaneyle ağırlaştırılmış müebbet, 18 yıl hapis cezasına mahkum edilmesi işten bile değildir. Eşitlik isteyen, iş, ekmek talep eden, sömürüye karşı çıkan, doğayı ve çevreyi savunan herkes “hükümeti yıkmak teşebbüsü”nden cezalandırılabilir! Siyasal iktidar her hak talebini “darbecilikle” yaftalayarak adeta bir ezme harekatını başlatmıştır. Bu bakımdan Gezi Davasında verilen haksız, hukuksuz, dayanaksız ağır hapis cezaları tüm topluma gözdağıdır

Gezi Direnişi bir hak mücadelesidir. Gezi Direnişi adil yargı, demokrasi, doğanın ve çevrenin korunması için milyonların sokaklara dökülmesidir. Bugün verilen ağır cezalar, insanların aynı taleplerle bir daha sokaklara çıkmaması için verilmiştir. Ama hak ve özgürlükler için başka bir yol yoktur. Haklarımızı savunmaya devam edeceğiz.

“Her yer Gezi, her yer direniş” demeye devam edeceğiz. Zalimler sonlarına doğru zulmünü daha da arttırır. Er ya da geç; emek ve demokrasi güçleri kazanacaktır. Baskı, zulüm ve sömürü düzeni son bulacaktır.

CHP olarak talebimiz Tutuklama kararları iptal edilmeli, yargılananlar serbest bırakılmalıdır. Emek ve demokrasiden yana olan bütün halkımızı güçlerini CHP çatısı altında yana gelmeye, bu ceberut politikalara karşı birlikte ses çıkarmaya çağırıyoruz.