Türkiye İşçi Partisi (TİP) İstanbul Milletvekili ve Gazeteci Ahmet Şık, TİP’in organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in YouTube'da yayınladığı videolarda dile getirdiği iddiaları değerlendirdi.

Ahmet Şık, organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in itiraflarıyla devlet-mafya ilişkilerinin bir kez daha ortaya çıkmasına ilişkin Medyascope’ta Ruşen Çakır’ın sorularını yanıtladı. Sedat Peker’in yayınladığı videolarla devlet-mafya ilişkisinin ifşa olması sonrası Meclis'te komisyon kurulması önerisinin AKP ve MHP oylarıyla reddedildiğini hatırlatan Şık, Soylu'nun Bodrum'da Paramount Otel'in sahibi Sezgin Baran Korkmaz'ı bakanlığa çağırıp, yurt dışına çıkmasını söylediği iddialarını değerlendirdi.

Ahmet Şık’ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar şu şekilde:

‘PELİKAN BİR TERÖR ÖRGÜTÜDÜR’

“Cemaatin devlet içi kadrolaşmasını FETÖ diye tarif edenler, ya da oradaki kadrolamayı bir çete diye tarif ederken, Pelikan ekibinin yaptığı işin bir çete faaliyeti olmadığını mı düşüneceğiz? Bu halkın vergilerden ortaya çıkan paranın oraya aktarılmasını konuşamıyoruz. Ergenekon terör örgütüdür diye çıktılar, FETÖ dediler sonrasının da Pelikan terör örgütü soruşturmasının karşımıza çıkacağını düşünüyorum.

‘SURİYE SAVAŞINDA TÜRKİYE'NİN ÇOK BÜYÜK SORUMLULUĞU VARDIR’

Bütün yapılan suçlara kılıf uyduruluyor ve Suriye savaşında başta Recep Tayip Erdoğan olmak üzere Türkiye’nin çok fazla sorumluluğu vardır. Uluslararası suçlar işlenmiştir ve yargılanması gerekmektedir.

‘BU İŞİN YOLU SOKAKTIR’

Herkesin sosyal medya muhalifliğinden vazgeçmesi gerekmektedir. Bu işin yolu sokaktır. Bu suç düzeninin devam edebilmesi için her türlü kötülüğü yapabilirler ama biz toplumsal talebi nasıl görünür kılacağız? Bakın burada kutup yıldızımız kadın hareketidir.”