Adalet ve Kalkınma Partisi’nin (AKP) yeni Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyeleri belirlendi.

Parti Sözcülüğüne yeniden seçilen Ömer Çelik, AKP Genel Merkezi'nde gerçekleştirilen Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısı devam ederken yeni MYK’de kimlerin görev alacağını açıkladı.

Buna göre, AKP Genel Başkan Yardımcılığı’na Binali Yıldırım ve Numan Kurtulmuş getirildi.

Erkan Kandemir Teşkilat Başkanı, Hayati Yazıcı Siyasi ve Hukuki İşler Başkanı, Ali İhsan Yavuz Seçim İşleri Başkanı, Hamza Dağ Tanıtım ve Medya Başkanı, Efkan Ala Dış İlişkiler Başkanı olarak görev yapacak.

Sosyal Politikalar Başkanı Jülide Sarıeroğlu, Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanı Özlem Zengin ve Yerel Yönetimler Başkanı Mehmet Özhaseki oldu.

İnsan Hakları Başkanlığına Leyla Şahin Usta, Bilgi ve İletişim Teknolojileri Başkanlığına Ömer İleri, Çevre, Şehir ve Kültür Başkanlığına Çiğdem Karaaslan getirildi.

Nurettin Canikli Ekonomi İşleri Başkanı, Vedat Demiröz Mali ve İdari İşler Başkanı, Mustafa Şen Ar-Ge Başkanı oldu.

AKP Grup Başkanı Naci Bostancı'nın görevine devam etmesi, Tanıtım ve Medya eski Başkanı Mahir Ünal ile Mustafa Elitaş, Bülent Turan, Emin Akbaşoğlu ve Cahit Özkan'ın TBMM Grup Başkanvekili olarak görev yapması kararlaştırıldı.

Çelik: Kabine değişikliği tahminleri boşa çıkar

Çelik, kabine değişikliği ile ilgili yöneltilen bir soruyu şöyle cevapladı:

"Genel Başkanımızın, Cumhurbaşkanımızın takdirinde bir konu. Benim onunla ilgili var ya da yok demem ya da şu tarihte olacak demem gibi bir şey söz konusu değil.

“Ama siz de hepiniz bilirsiniz, hepiniz uzun zamandır Ankara'da görev yapıyorsunuz. Bu tip durumlardaki bütün tahminler boşa çıkar, ne zaman yapılacağı, nasıl yapılacağı tamamen Cumhurbaşkanımızın takdirindedir.

“O listelerin de her zaman yanlış olduğunu, çoğu kez uydurma olduğunu hepiniz görmüşsünüzdür. Ankara siyasetinin cilvelerinden bir tanesi bu kabine revizyonun ne zaman olacağını düşünmek ve değerlendirmek, bunu konuşmak, bununla ilgili tahminlerde bulunmak. Ama dediğim gibi o, Cumhurbaşkanımızın takdirinde olan bir konudur."