AKP, ‘Yalan Üretim Merkezi’ ismiyle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu ve parti sözcüsü Faik Öztrak'ı hedef aldığı animasyon filmini tüm sosyal medya hesaplarından sildi.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ,  videonun kaldırılmasına dair yaptığı açıklamada  "Siyasette seviyeli muhalefetin oluşması için AK Parti olarak bir adım attık. Siyasette yalanın ulaştığı boyuta dikkat çektik. Maksat hasıl oldu" dedi.

Dağ açıklamasını "Bundan sonrasında da bilgi ve belgeye dayalı, seviyenin korunduğu, aziz milletimize sadece gerçeklerle konuşacakları bir zemin istiyoruz. Çünkü biz sadece gerçeklerle konuşuyoruz" ifadeleriyle tamamladı.

Video AKP’lilerden de tepki görmüştü

CHP Genel Merkez binası üzerine 'Yalan Üretim Merkezi' yazılarak hazırlanan animasyon film AKP’li kimi isimler tarafından da eleştirilmişti. Parti içinde de tartışmalara yol açan animasyon filmini partinin grup başkan vekili Bülent Turan dahil Mahir Ünal, Naci Bostancı, Ömer Çelik, bakanlar Mehmet Muş, Fahrettin Koca, Mehmet Nuri Ersoy, Murat Kurum gibi isimler de paylaşmamıştı.

CHP ise söz konusu videoyu "Millet can derdinde, o sırada AK Parti" notuyla retweet edilerek ti’ye almıştı.

CHP daha sonra, "Haydi çıkar maskeni..." şeklinde, maskenin altından Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan çıkan bir karikatür paylaşmıştı.