CHP'li Keleş; Tarım poltansiyeli harekete geçirilmeli CHP'li Keleş; Tarım poltansiyeli harekete geçirilmeli

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener partisinin grup toplantısında konuştu. Başörtüsü konusuna değinen Akşener, "yasal veya anayasal bir düzenlemeye ihtihaç olmadığını" belirtti.

Akşener, "Bu arkadaşların nazarında siyaset bir pasta, başörtüsü de o pastadan koparılacak irice bir dilimden başka bir şey değil" dedi sözlerini sürdürdü:

"Bu mesele kapanmış bir yaradır. İnancı doğrultusunda, hür bir şekilde yaşamak evrensel olarak bireyin en temel hakkıdır. Elbette, bizim insanımızın da hakkıdır. Halihazırda, yürürlükte olan mevzuat da esasında, bunun için yeterlidir. Yani ne yasal, ne de anayasal düzenlemeye esasen ihtiyaç yoktur. Madem anayasada bir değişiklik olmalıydı peki son 20 yıldır siz neredeydiniz arkadaş?"

2008’de, bu konuda bir düzenleme yapıldığını hatırlatan Akşener, "Hadi diyelim ki metin eksikti, karar ideolojikti ve Anayasa Mahkemesi iptal etti. Tamam, kabul. Peki mezardan ölüleri kaldırıp sandığa götürdüğünüz, 2010’daki anayasa referandumunda bu değişikliği neden yapmadınız? Elinizi tutan mı oldu? Aklınıza mı gelmedi? Yazmayı mı unuttunuz?" diye sordu devam etti:

2017’de bir kez daha anayasa referandumu yaptınız.150 yıllık birikimi tek kalemde sildiniz, rejimi değiştirdiniz. Peki o gün neredeydiniz? Bu değişikliği o zaman niye yapmadınız?

Akşener konuşmasını "hodri meydan" diyerek sürdürdü, "Madem bu konu yeniden masada, ben varım, İYİ Parti olarak biz varız, çalışmamız burada. Eksikleri gideren, özgürlük alanlarını genişleten ve milletimizin ekseriyetini ortak bir noktada buluşturacak teklifimiz hazır" dedi.