Akşener: Madem kur düştü, madem artık uçuyoruz o zaman hemen doğalgaz ve elektrik faturalarını düşürün

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin Meclis grup toplantısında yaptığı konuşmada iktidara çağrıda bulunarak, "Madem kur düştü, madem artık uçuyoruz o zaman hemen doğalgaz ve elektrik faturalarını düşürün" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Başbakanlığım döneminde, döviz rezervini 135 milyar dolara çıkardım, daha sonra düşüş yaşandı. Ben o sırada yoktum" şeklinde sarf ettiği sözlerini hatırlatan Akşener, "Sevimli hayalet Casper misali ortada yokmuş. Belli ki bu sıralarda da yoksun" diye konuştu.

İktidarın sorumluluk mercii olduğunu vurgulayan Akşener, "Bu fırtınanın, çilenin sorumlusu sensin. Ben o sırada yoktum deyip geçemezsin, sorumluluğunu kabul edeceksin, ya aklın gerekliğini yapıp ekonomiyi düze çıkaracaksın ya da sandığı getirip hesabı millete vereceksin" ifadelerini kullandı.

Akşener, kürsüsünü bir süreliğine asgari ücretli bir çalışan olan Cem Güneş'e de devretti.

'Bu krizin sebebi, bizzat Sayın Erdoğan ve musallat ettiği ucube sistemdir'

Quote Message: Yüzde 24 faiz ödüyoruz, peki enflasyon düştü mü? Hayır. Satın alma gücü arttı mı? Mesela sen faiz düşürünce, ev, araba alabiliyor muyuz? Hayır. Şu anda tüm yatırımlar durdu çünkü kimse önünü göremiyor. Zaten anlamadığın ekonomiyi damadına ve liyakatsız kadrolara bıraktın sonunda olan oldu. Bu krizin sebebi, bizzat Sayın Erdoğan ve musallat ettiği ucube sistemdir.

Yüzde 24 faiz ödüyoruz, peki enflasyon düştü mü? Hayır. Satın alma gücü arttı mı? Mesela sen faiz düşürünce, ev, araba alabiliyor muyuz? Hayır. Şu anda tüm yatırımlar durdu çünkü kimse önünü göremiyor. Zaten anlamadığın ekonomiyi damadına ve liyakatsız kadrolara bıraktın sonunda olan oldu. Bu krizin sebebi, bizzat Sayın Erdoğan ve musallat ettiği ucube sistemdir.

'Madem kur farkını, gizli faizi ödeyecektin; faizle bu kadar oynayıp döviz lobilerinin ekmeğine niye yağ sürdün?'

Quote Message: Hiçbir hesabı tutmayan büyük ekonomistimiz son olarak akıl dolu bir hamle ile dolara çevrilebilir mevduat kavramını 50 yıl sonra tekrar hayatımıza soktu. Büyük Türkiye, büyük güç, hedef 1973! 2023 hedefleri gitti yerine 1973 çözümleri geldi. Saray medyası bu çaresizliği ekonomik başarı diye itelemeye çalışıyor. Nass var diye diye gezdi, pazartesi akşamı hayatımıza yepyeni bir faiz tipini soktu. Türk Lirası mevduata dönenlere kur farkını devlet olarak ödeyeceklerini açıkladı. Gitti TL'yi dolara bağladı, benim itibarım yok, Amerika'yı kendime kefil tutuyorum dedi. Çocuk mu kandırıyorsun? Madem kur farkını, gizli faizi ödeyecektin; faizle bu kadar oynayıp döviz lobilerinin ekmeğine niye yağ sürdün? Sanayicimizden esnafımıza bu çileyi neden yaşattın? Adını faiz koysan bankalar piyasa şartlarına göre davranıp yükü omuzlanacaktı, şimdi hem faiz hem döviz lobisini milletin hazinesinden besleyeceksin. Türkiye ekonomisi deneme tahtası mı? Türk milleti kobay mı? Böyle iş bilmezlik olur mu? Yazıklar olsun sana.

Hiçbir hesabı tutmayan büyük ekonomistimiz son olarak akıl dolu bir hamle ile dolara çevrilebilir mevduat kavramını 50 yıl sonra tekrar hayatımıza soktu. Büyük Türkiye, büyük güç, hedef 1973! 2023 hedefleri gitti yerine 1973 çözümleri geldi. Saray medyası bu çaresizliği ekonomik başarı diye itelemeye çalışıyor. Nass var diye diye gezdi, pazartesi akşamı hayatımıza yepyeni bir faiz tipini soktu. Türk Lirası mevduata dönenlere kur farkını devlet olarak ödeyeceklerini açıkladı. Gitti TL'yi dolara bağladı, benim itibarım yok, Amerika'yı kendime kefil tutuyorum dedi. Çocuk mu kandırıyorsun? Madem kur farkını, gizli faizi ödeyecektin; faizle bu kadar oynayıp döviz lobilerinin ekmeğine niye yağ sürdün? Sanayicimizden esnafımıza bu çileyi neden yaşattın? Adını faiz koysan bankalar piyasa şartlarına göre davranıp yükü omuzlanacaktı, şimdi hem faiz hem döviz lobisini milletin hazinesinden besleyeceksin. Türkiye ekonomisi deneme tahtası mı? Türk milleti kobay mı? Böyle iş bilmezlik olur mu? Yazıklar olsun sana.