Türkiye İşçi Partisi (TİP) Milletvekili Barış Atay, Twitter hesabından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun yeğeni Hasan Berk Işık'ın lüks bir arabayla çektiği TikTok videosunu paylaştı.

Soylu'nun hesabını da paylaşımına ekleyen Atay, “Oooooh, paralar buralara gidiyormuş ooooooh Süleyman Soylu” ifadelerini kullandı.

Atay'a yanıt veren Soylu ise “Çirkin yüzün, dilin 21 yaşında ailesinden aldığı üniversite harçlığı hariç işi-geliri olmayan müzikle uğraşan gence dadandı Alçakça iftira ettiğin gibi arabası da yok sadece video çekiminde kullanmış başka gençlerin yapabileceği gibi Sataşıyorsun sonra ağlıyorsun Çukur Barış Atay” dedi.

Barış Atay da Soylu'ya “Yok bakan efendi. Muhattap sensin. Arabayı öğrenene kadar, odana girip fotoğraf çektirenleri öğrenseydin belki 'tanımadığın' her suçluyla anınız olmazdı. Ayrıca, naparsın, tekrar mı saldırtırsın, hesap mı sorarsın? 'Sormazsan namert olduğunu söylediğin' hesaba benzemesin!” karşılığını verdi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun, dolandırıcılık suçlamasıyla soruşturma başlatılan kripto para borsası Thodex'in sahibi Fatih Faruk Özer'le fotoğrafı ortaya çıkmıştı.

Özer'i tanımadığını söyleyen Soylu, “Bir yakınımız vasıtasıyla 23 Aralık 2019’da, yazılımcı gençlere verdiğimiz randevuya eklemlenerek gelmiştir. Randevu listesinde ismi mevcut değildir ve sadece fotoğraf çekimi esnasında odaya alınmıştır” demişti.

Fotoğraftaki üçüncü kişininse Soylu'nun yeğeni Hasan Berk Işık olduğu belirtilmişti.