MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Kurultay'daki konuşmasının son bölümünde HDP hakkında kapatma davası açılmasına ve "Andımız" tartışmalarına da değindi.

Devlet Bahçeli, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahin'in, HDP'nin kapatılması istemiyle Anayasa Mahkemesi'nde dava açmasının ve hazırladığı iddianameyi AYM'ye göndermesinin "hakkın, hukukun ve adaletin sesi" olduğunu söyledi.

Bahçeli, "HDP bir daha açılmamak üzere kapatılmalı...Herhangi bir isimle açılmamak üzere kapatılması tarihe, gelecek nesillere namus görevidir...Hiç kimse aklından çıkarmasın ki biz şehitlerimizin davacısıyız" dedi.

MHP lideri, "Andımız'dan şu istedi diye vazeçmeyiz" diye konuştu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na da tepki gösterdi:

Devlet Bahçeli, "Kılıçdaroğlu'na tavsiyem aklı varsa kendine saklasın, cesareti varsa bölücü dostlarına rest çekip bağlarını koparsın. CHP yönetimi sizin nereniz Türk ki, Andımız'a sahip çıkacaksınız? Sizin nereniz doğru ki andımızı söylemek size yakışacaktır'' dedi.

Bahçeli, konuşmasını "Ne mutlu Türk'üm diyene" diyerek tamamladı ve delegelerin tamamının imzasıyla 9. kez genel başkanlığa aday gösterildi