TİP Genel Başkan Yardımcısı Barış Atay’a yönelik saldırıya ilişkin organize suç örgütü bağlantısını belgeleyen çok önemli bir fotoğraf ortaya çıktı. Fotoğrafta, saldırganlardan Ömür Canpolat’ın abisi ve yine saldırganlardan Çağrı Hasan Çalışkan’ın organize suç örgütü lideri Sedat Peker ile aynı karede yer aldığı görüldü. Saldırıyla ilgili açılan davanın son duruşmasında Barış Atay’ın avukatları tarafından “organize suç örgütü tespiti” talebi, mahkeme tarafından reddedilmişti.

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkan Yardımcısı ve Hatay Milletvekili Barış Atay, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından hedef gösterilmesinin ardından 30 Ağustos’u 31 Ağustos’a bağlayan gece İstanbul Kadıköy’de saldırıya uğramıştı. Olaya ilişkin İstanbul Anadolu 46. Asliye Ceza Mahkemesi’nde açılan ve 5. duruşması geride kalan davada sanıklar Ömür Canpolat, Çağlar Baş, Çağrı Hasan Çalışkan, Osman Avşar, İnan Ekmekçi’nin yargılanması sürüyor.

26 Mayıs’taki son duruşmada, Barış Atay’ın avukatı Şerif Özgür Urfa tarafından saldırıda organize suç örgütü bağlantısının bulunduğu iddiasından yola çıkılarak, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ve Emniyet Genel Müdürlüğü’ne (EGM) müzekkere yazılarak olay hakkında ellerindeki bilgilerin gönderilmesi talep edilmişti.

Mahkeme ise Urfa’nın talebini, mahkeme tarafından “Somut dosyaya bir fayda sağlamayacağı” gerekçesiyle reddetmişti.

SEDAT PEKER İLE AYNI KAREDELER!

İşte reddedilen o talebe ilişkin çok önemli bir fotoğraf ortaya çıktı. Son dönemde kendisinin de içinde bulunduğu iktidar-mafya ilişkilerini ifşa eden suç örgütü lideri Sedat Peker ile saldırganlardan Çağrı Hasan Çalışkan (görselde Sedat Peker’in arkasında işaretli) ve saldırganlardan Ömür Canpolat’ın abisi Onur Canpolat (görselde Sedat Peker’in sağında işaretli) aynı karede yer aldı.

'PEKER VE BAŞKA SUÇ ÖRGÜTLERİYLE BAĞLANTILAR AÇIKÇA ORTAYA KONULDU'

Ortaya çıkan fotoğrafla ilgili İleri Haber'e konuşan Barış Atay'ın avukatı, Adalet İçin Hukukçular'dan Şerif Özgür Urfa, son duruşmada sanıkların Sedat Peker ve suç örgütlerindeki diğer kişilerle irtibatlarının araştırılması için MİT ve Emniyet İstihbarat Daire Başkanlığı'na yazı yazılması talebinin hukuksuzca reddedildiğin hatırlatarak, "Ortaya çıkan bu fotoğraf sanıkların gerek Sedat Peker'le gerekse başkaca suç örgütleriyle bağlantısını ortaya açıkça koymaktadır" dedi.

Bu hususların araştırılmamasının saldırının üzerinin örtülmesi sonucunu doğurduğunu vurgulayan Urfa, "Saldırının arkasında kim olduğu derhal ortaya çıkarılmalı ve sanıkların basit yaralama suçundan değil örgütlü bir suç kapsamında yargılanıp cezalandırılması gerekmektedir" ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Barış Atay, Şırnak’ta İpek Er'e cinsel saldırıda bulunmaktan yargılanan Uzman Çavuş Musa Orhan'a ait olduğu iddia edilen telefon mesajları ile ilgili paylaşımda bulunmuştu.

Söz konusu mesajlaşmaları alıntılayarak İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yu etiketleyen Barış Atay, paylaşımında "Sen bir seri tecavüzcüyü korudun, kolladın. Hayatın boyunca her fırsatta yüzüne vurulması, asla unutmaman için uğraşacağız." diye yazmıştı.

(Tugay Candan / İleri Haber)