Süleyman Soylu'nun hedef göstermesinin ardından saldırıya uğrayan Barış Atay "Soylu bir bakan değildir, 18 yılda AKP rejiminin burada yerleştirdiği sistemin çete lideridir, kullanışlı bir aparattır" dedi.İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun hedef göstermesinin ardından Kadıköy'de saldırıya uğrayan Türkiye İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Hatay Milletvekili Barış Atay Yoğurtçu Parkı'nda düzenlenen basın toplantısında konuştu.

Basın açıklamasına aralarında HDP İstanbul Milletvekili Oya Ersoy, CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker ve Bağımsız İstanbul Milletvekili Ahmet Şık’ın da olduğu çok sayıda kişi katıldı. 

Yüzündeki darp izlerini göstererek konuşmasına başlayan Atay, gösterilen dayanışmaya teşekkür etti.

"Kullanışlı bir aparat"

Atay “İktidar ya da iktidara yakın olan bütün gruplar elbette şu halimizden utanacağımızı falan zannediyorlar ama bu bizim için aynı zamanda gurur verici bir şey. Çünkü bu ülkede yaşayan bir devrimci için yapabilecekleri tek şey karanlık bir sokakta arkadan beş kişi de saldırmak olabilir. Ama gördüğünüz gibi yine sağlam çıkıyoruz” dedi.

Atay, kendisini hedef gösteren Süleyman Soylu için “Bir bakan değildir, 18 yılda AKP rejiminin burada yerleştirdiği sistemin çete lideridir, kullanışlı bir aparattır” dedikten sonra sözlerini şöyle sürdürdü:

“Türkiye’nin bir tecavüz toplumunda yaşamaya başladığı gün gibi aşikardır ve son haftalarda dikkat çekmeye çalıştığımız şey budur. Özellikle üniformalara ya da arkalarındaki patronlarına, bakanlara güvenerek kendilerine hiçbir şey olmayacağının garantisini veren insanlara karşı kamuoyunu bilinçlendirmek o sesi yükseltmek ve bunun hesabını sorabilmek için mücadeleye devam etmek adına sorduğumuz şeylerin sonucu, budur. Ama bu bizi asla yıldırmaz, geri adım attırmaz.”

“Bugün taraflar çok net. Biz İpek Erlerin Soylu, Musa Orhanların tarafı. Biliyorum ki Süleyman Soylu gidecek, biz bu rejimi de iktidarı da bu yaşadığımız karanlık günleri de geride bırakacağız. Yanlış yapmadığımızı biliyoruz yaptığımız doğruların ne kadar rahatsız ettiğinin de farkındayız ama rahatsız etmeye devam edeceğiz. Dün sorduğumuz gibi nerede kalmıştık diyoruz ve devam ediyoruz.”

Ne olmuştu?

Barış Atay, Siirt’te intihar girişiminde bulunduktan sonra kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden 18 yaşındaki İpek E.’e "nitelikli cinsel saldırı” suçlaması ile tutuklanan ve sonrasında tahliye edilen Musa O.’ya ait olduğu iddia edilen telefon mesajlarıyla ilgili paylaşımında İçişleri Bakanı Soylu'yu etiketleyerek, "Sen bir seri tecavüzcüyü korudun, kolladın. Hayatın boyunca her fırsatta yüzüne vurulması, asla unutmaman için uğraşacağız" dedi. 

Soylu ise, Atay'ın söz konusu paylaşımını alıntılayarak, "Tecavüzcü PKK yöneticilerinin talimatıyla HDP'den milletvekili olan PKK ve DHKP-C artığı; benden 'tecavüzcü kollayıcı' olmaz da senden tam tecavüzcü olur... Tuma’nın kollayıcısı, dikkat yakalanma..." diye yanıt verdi.

Soylu’nun bu paylaşımının ardından Barış Atay, dün gece saat 01.30 sularında Kadıköy’de gittiği bir mekandan çıkarken beş kişilik bir grubun saldırısına uğradı.

Atay, Haydarpaşa Numune Hastanesi'nde travma ve kaburgalarında kırık şüphesiyle tedaviye alındı.