Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adapazarı İlçe Başkanı Ayşe Füsun Çetin, Büyükşehir Belediyesi'nde Adnan Menderes Caddesi'ndeki trafik yükünü azaltmak amacıyla başlatılan SGK Kavşak çalışmasının, açılış tarihinin üzerinden 40 gün geçmesine rağmen bitirilemediğini belirtti.

Büyükşehir Belediyesi'nin bu duruma sunduğu gerekçelerin geçerli olmadığını vurgulayan Çetin, "Kentimiz her gün biraz daha yaşanmaz hale geliyorsa bunun nedeni plansız halkı ve önceliklerini önemsemeyen bir avuç rantiyeciyi beslemek üzerine kurulmuş  yönetim anlayışından kaynaklanmaktadır" dedi.

Çetin'in açıklaması şöyle:

“GEREKÇE PANDEMİ VE HAVA KOŞULLARI İMİŞ”

“4982 sayılı bilgi edinme kanunu kapsamında CHP Adapazarı İlçe Başkanlığı olarak Sakarya Büyükşehir Belediyesi'ne yönelttiğimiz ancak birçoğuna özel hayatın gizliliği gibi trajikomik bir gerekçeyle yanıt alamadığımız 16 sorunun içerisinde, SGK Köprülü Kavşağı’nın tamamlanmasının neden uzun sürdüğü ve ne zaman hizmete açılacağına ilişkin soru da yer almıştı. Köprülü kavşağın bitmemesinin nedeni küresel pandemi ve hava koşulları olarak gösteren, bitirilmesi için planlanan tarihi ise 1 Temmuz 2021 olarak açıklayan Sakarya Büyükşehir Belediyesi, planladıklarını söyledikleri tarihin üzerinden 40 günden fazla bir süre geçmesine burayı hizmete açamamıştır. Söz konusu kavşakta yapmış olduğumuz incelemelerde kavşak inşaatının aylarca süreceğine üzülerek tanık olduk. Kavşağın ne zaman tamamlanacağı ile ilgili bilgi almak adına konuşmak istediğimiz görevliler ise ısrarla görüşmekten kaçındılar.”

PLANSIZ VE HALKI ÖNCELEMEYEN ANLAYIŞ

“Sayın başkan Ekrem Yüce, pandemi süreci söylediğinizin aksine insanların eve kapanmasından ötürü bütün belediyelere çok uzun zamandır erteledikleri işlerini yapmaları için başta azalan trafik yoğunluğu olmak üzere bir çok avantaj sağlamıştır. Son yılların en kurak yılını geçiren ülkemiz için hava koşulları nedeniyle uzadığını söylemenizi kamuoyunun takdirine bırakıyoruz.

Şunu iyi biliyoruz ki kentimizde yatırımların sekteye uğramasının nedeni ne pandemi nede iklim koşullarıdır. Kentimiz her gün biraz daha yaşanmaz hale geliyorsa bunun nedeni plansız halkı ve önceliklerini önemsemeyen bir avuç rantiyeciyi beslemek üzerine kurulmuş yönetim anlayışından kaynaklanmaktadır. Bunun örneklerini daha iyisini yapacağız diyerek yıkıp yerine yenisi yapılmayan AFA da, 1 Temmuz 2021 de hizmete açmayı planladıklarını ifade etmelerine rağmen hizmete açılması aylar sürecek SGK kavşağında da görmekteyiz.

Halkımız hiç merak etmesin partimizin iktidarında ötelenen, yok sayılan, umursanmayan ne kadar sorunu varsa hep birlikte çözeceğiz halkın iktidarını el birliğiyle tesis edeceğiz.”