İYİ Parti Adapazarı İlçe Başkanı Serdip Dokumacı, karla mücadele çalışmalarında Adapazarı Belediyesi ile Büyükşehir Belediyesi’nin başarısız olduğunu belirterek, “Yoğun kar nedeniyle araçlar yollarda kaldı. İnsanlar karlı ve buzlanan yollarda zor anlar yaşadı” dedi.

Dokumacı yaptığı yazılı açıklamada, kar küreme faaliyetlerinin yetersiz kalması nedeniyle yolların buz pistine dönüştüğünü ifade ederek, “Sakarya'da sabah işlerine gitmek için evden çıkan vatandaşlar, buzlanma ve karla dolu kaldırımlar nedeniyle zor anlar yaşadı. Günler öncesinden belli olan kar yağışına hazır olduklarını, defalarca beyan eden Büyükşehir ve Adapazarı Belediyesi sınıfta kaldı'' ifadelerini kullandı.

Çalışma yok

Dokumacı, kar yağışının etkisini göstermesiyle birlikte birçok bölgeden yurttaşların anlık şikayet fotoğrafı gönderdiğini belirterek, şöyle devam etti:

“Camili ana yolu ve 1594 nolu sokak, Çökekler 1021 nolu sokak, Hızırtepe mahallesi Akdal sokak, Mithatpaşa mahallesi, Ozanlar mahallesi, Rüstemler 5588 nolu sokak, Yağcılar mahallesi ve anayolundan gelen anlık fotoğraflara baktığımızda Büyükşehir ve Adapazarı Belediyesinin hiç bir çalışma yapmadıklarını gözlemliyoruz.

Günler öncesinden karla mücadeleye hazır olduklarını duyuran Büyükşehir ve Adapazarı Belediyesi, Pazartesi gece başlayan yoğun yağan karın ardından sınıfta kaldı. Sakarya'da Pazartesi gece saatlerinde başlayan ve aralıksız olarak süren kar yağışı Salı ve Çarşamba günü hayatı felç etti.”

Halk icraat bekliyor

''Temizlenmeyen ara yollarda bulunan araçların ana yollara çıkmasını bile güçleştirirken, ana yollara çıkan araçlar için de durum pek de farklı olmadı. Arabası yolda kalanlar, buzlanma nedeniyle yolda yürümekte zorlananlar oldu. Günler öncesinden belli olan kar yağışına hazır olduklarını defalarca beyan eden Büyükşehir ve Adapazarı Belediyesi sınıfta kaldı. Hemşehrilerimiz reklam değil icraat bekliyor!''