CHP Sakarya İl Kadın Kolları Başkanı Azize Çeroğlu, 19 Mayıs Ata'yı Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajda, "19 Mayıs bu ülkenin doğum günüdür" dedi.

Azize Çeroğlu'nun mesajı şöyle:

"Bayramlar milli değerleri ayakta tutma ve her kesimden vatandaşın, ortak değerler etrafında kenetlenerek tarihi bilinci tazeleme günüdür.

Hele ki; bu bayram emperyalizme karşı 101 yıl önce başlatılan bağımsızlık mücadelesinin ilk adımı olan 19 Mayıs’sa…

19 Mayıs cesarettir

19 Mayıs gençliktir

19 Mayıs geçmiştir, gelecektir, bugündür.

19 Mayıs bağımsızlık, özgürlük, eşit yurttaşlık ve aydınlık yarınlar  için yakılan mücadele ateşinin günüdür.

101 yıl önce parlayan kıvılcım Kurtuluş Savaşımızla Atatürk 'ün önderliğinde ve boyun eğmek nedir bilmeyen ulusumuzun elinde meşaleye dönmüştür.

Ve O gün yakılan Meşale bugünde Cumhuriyet'le ve O'nun aydınlığına inanan her insanın yüreğinde yanmaya devam edecektir.

Dünya ve ülke olarak zor günlerden geçtiğimiz bu Kovid-19 yasaklı günlere denk geldiği için Atamızın huzuruna  çelenk bırakmamıza izin verilmemiş  olabilir. Olsun varsın. Biz Cumhuriyet kadınları, yurtsever vatandaşları var olduğumuz  sürece son yıllarda, hak ettiği önem ve coşkuyla kutlanamasa da  en kısa sürede yeniden bayramlarımızı coşkuyla kutlayacağımıza inancımız tamdır.

Bizler yarın Ata'mızın dediği gibi her durum ve koşulda ne kadar unutturulmaya çalışılırsa çalışılsın yolumuzdan dönmeyecek ve dün balkonlarımızda Ulusal Egemenliğimizi nasıl kutladıysak, bugün de yine balkonlarımızda 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımızı büyük bir coşkuyla kutlayacağız.

Bağımsızlık ateşinin yakıldığı günün 101.yıl dönümünde Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, Kurtuluş mücadelemizin kahramanlarını saygı, rahmet ve minnetle anıyoruz.

Ulusumuzun ve geleceğimiz gençler 19 Mayıs Atatürk'ü anma Gençlik ve Spor Bayramımız kutlu olsun."