CHP Kadın Kolları Kaşkanı Azize Çeroglu 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla yazılı bir mesaj yayımladı. Çeroğlu mesajında “Kadın, erkek, yaşlı ve genç milyonlarca emekçi "Birlik, mücadele ve dayanışma günü olan 1 Mayıs'ı meydanlarda olamasa bile yürekten kutlayacağız” dedi.

Emeğin en yüce değer olduğunun ifade eden Cumhuriyet Halk Partisi (CHP ) Kadın Kolları Başkanı Azize Çeroglu“İşçi sınıfının birlik, dayanışma ve bayram günü olan bugün, aynı zamanda emeğinin karşılığını alma yolunda hayatını ortaya koyanları anma günüdür. 1886‘da hak arayan işçilere yapılan baskılardan 1977’de verilen canlarımıza kadar emperyalizme karşı verilen mücadele de safların daha fazla sıklaşması ve bu onurlu yolda asla yorulmamız gerekliliğinin hatırlanması günüdür. Yüzlerce ülkede kutlanan işçi sınıfının uluslararası birlik beraberlik ve dayanışma günü bu yılda koronovüris nedeniyle kutlanamamakta. Salgın nedeniyle el ele olamasakta yürek yüreğe işçi ve emekçi sınıfının kardeşliği için "Yaşasın 1 Mayıs" diyoruz. Emek kutsaldır, emek çatlayan el, kırılan tırnak, eve yorgun argın gelen baba, işte-ev işlerinden beli bükülen annedir. Kadınların öldürülmediği, çocukların ses çıkarmasına gerek duyulmadığı bir memleket istiyoruz.

EŞİT VE AYDINLIK BİR GELECEK İÇİN

Emeklerinin karşılıklarını isteyen işçilerin doğanın dengesi bozulmasın diye mücadele eden kadınların, insanların gaz yemedikleri bir memleket istiyoruz. İşçisi, işsizi, emekçisi, emeklisi, gazetecisi, sanatçısı, öğrencisi, genci ve yaşlısıyla emek tüccarlarının değil gerçek emekçilerin öncülük ettiği 1 Mayısları kutlamaya başladığımızda özlem duyduğumuz günlere kısa zamanda kavusacagımıza inanıyorum. Ülkemizde emeği ile yaşam mücadelesi veren milyonlar ister beyaz yakalı, ister mavi yakalı, ister emekli olalım. Tüm emekçilerin bu gününü kutluyorum. Bizler özgürlükten, demokrasiden,barıştan ve sosyal adaletten vazgeçmeyeceğiz ve kazanacağız. Emekcilerin emeklerinin karşılığını alabildiği eşit ve aydınlık bir gelecek umuduyla. Yaşasın 1 Mayıs ! Yaşasın 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü!” dedi.