CHP Sakarya İl Kadın Kolları Başkanı Azize Çeroğlu, bombalı suikast sonucu yaşamını yitiren araştırmacı gazeteci Uğur Mumcu ve Diyarbakır'da pusu kurularak şehit edilen emniyet müdürü  Gaffar Okkan için anma mesajı yayımladı.

Çeroğlu'nun mesajı şöyle:

"Bugün takvimler bundan 28 yıl önce soğuk bir Ankara sabahında karanlık güçler tarafından şehit edilen ''vurulduk ey halkım unutma bizi'' diyen Atatürk'ün yılmaz devrimcisi Uğur Mumcu'nun katledildiği o karanlık tarihi gösteriyor.

Uğur Mumcu;Ülkemizin ve Türk basının en büyük değerlerinden biri olan somut belgelere dayalı çalışmaları ve yayınladığı eserleriye önder bir gazeteciydi.Kişiliği,ahlakı ve yazarlığıyla ülkemizin nereye doğru sürüklenmekte olduğunu yıllar önce gören,çekinmeden söyleyen ülkemizin ve Türk basınının büyük değerlerinden biri olduğu günümüzde daha da iyi görülmekte ve anlaşılmaktadır.Bu nedenledir ki;Uğur Mumcu'nun bedenini parçalayanlar Uğur'ları hala susturmaya çalışmaktadırlar.Dün Çetin Emeç,Bahriye Üçok, Muammer Aksoy,Abdi İpekçi,Uğur Mumcu'yu katleden mandacı ve iktidar çanağını yalayanlarla,kalemini ,onurunu satanlar dün nasılsa bugün de düşünen,sorgulayan ,araştıran insandan korkmaya devam ediyorlar.

Tehditlerle susturulmaya çalışılırken bile ''ben yobazların,hırsızların,vurguncuların,çıkarcıların düşmanıyım.Nasıl ki,beni yalanlayamıyorsunuz öyleyse vurun beni,parçalayın.Her bir parçamdan benim gibiler,beni aşacaklar doğacaktır'' diyebilen de odur.

“O”Susmamıştır.  O''Uyuşturucu,silah kaçakçılığı,terör ilişkilerini yazan ülkesini ölümüne seven ilk gazetecidir.Ülkesini ölümüne seven şehitler, ailesi ve halkın gözünde hiç ölmezler .

Tıpkı kendisi gibi 24 Ocak tarihinde sadece kafasına 17 kurşun sıkılarak katledilen ''Halkıma dokunanı yakarım.'' diyen Gaffar Okkan gibi.

Ne acıdır ki çalışkanlığı, hizmetleri, ülke, millet sevgisi ve aşkıyla görevini yerine getiren ülkemizin yetiştirdiği böyle bir değerin, Emniyet müdürünün ve aynı suikast de şehit olan koruma polisleri Atilla Durmuş, Mehmet Kamalı, Sabri Kün, Mehmet Sepetçi ve Selahattin Baysoy'un failleri maalesef halen bulunup, yargı karşısına çıkarılamamıştır. Bu ve benzeri suikastlarda faillerinin tespit edilememesi de ülkemizin en büyük ayıbı ve acı gerçeğidir. Bu ülkede Gaffar Okan’lar Ölmez. Ülkemiz üzerinde hain planları olan terör örgütleriyle de mücadelemiz bitmez. Olsun varsın!  ''Unutmadık,Unutmayacağız.Atatürkçü,Cum huriyetçi,laik ,anti eprlaylist ,özgürlükçü ve tam bağımsızlıkçı Türkiye'den yana olan Uğur Mumcu’nun yolu bugün de bizim yolumuz.Mücadelesini verdiğimiz aydın,laik ve çağdaş Türkiye sevdası bizimde sevdamızdır.

Uğur Mumcu,Gaffar Okkan ve arkadaşlarını,tüm Cum huriyet devrim şehitlerimizi ve yine demokrasi mücadelesi siyasi yaşamında yoldaşlık yaptığımız başarılı bir dışişleri bakanlığı yapmış,Ülkemize saygınlık kazandırmış İsmail Cem’i de sevgi,saygı özlemle anıyoruz.

Unutmayalım ki; cesur bir kez korkak bin kez ölür. Önemli olan insanın böyle bir toplumda “mezar taşı” gibi susmamasıdır! Karanlık bir 24 Ocak gününden bizi sosyal medya üzerinden dinleyen sizleri
CHP Sakarya İl-İlçe Kadın Kolları ve örgütüm adına sevgi saygıyla selamlıyor teşekkür ediyorum.

Herkese, evlerinde kalarak, evlerine sığdırdıkları yaşamlarında sağlıklı ve umut dolu yarınlar diliyorum."