CHP Adapazarı İlçe Başkanı Ayşe Füsun Çetin, “Hem maddi hem de psikolojik anlamda iliklerimizi sömüren 2020 yılı yaşadık.Yıl içerisinde de zaten bunu net bir şekilde gördük. Geçim sıkıntısı insanlarımızı intihara sürekledi; geçinemiyorum diye isyan eden vatandaşları birileri "Yoksulluk yok." yalanına inandırmaya çalıştı” dedi. 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adapazarı İlçe Başkanı Ayşe Füsun Çetin, 2020 yılında son 18 yılda olduğu gibi  yine yoksul, işsiz ve dar gelirli kesimin kaybettiğini söyledi.

Çetin, yaptığı yazılı açıklamada, "Hem maddi hem de psikolojik anlamda iliklerimizi sömüren 2020 yılı yaşadık" diyerek, şunları kaydetti:

"Yıl içerisinde de zaten bunu net bir şekilde gördük. Geçim sıkıntısı insanlarımızı intihara sürekledi; geçinemiyorum diye isyan eden vatandaşları birileri "Yoksulluk yok." yalanına inandırmaya çalıştı. Her gün aldığımız ürünler zamlanırken cebimize giren paranın aynı aynı miktarda artmadığı bir ekonomi yönetimi yaşadık. Artan sadece yoksulluğumuz ve çaresizliğimiz oldu. 

Elimizi attığımız her şey her gün zamlandı. Hiçbir ürünün ya da temel kullanımlarımızın (Gaz, su, elektrik vs) fiyatı yerinde durmadı."

AKP İKTİDARI SINIFTA KALDI

"Bir asgari ücretli, elindeki parayla 2020 nin Ocak ayında 8 adet gram altın alırken; 2020 Aralık ayında sadece 4 adet gram altın alabiliyor. Yarı yarıya bir düşüş var.

Ne kadar hesap yaparsak yapalım 18 yıl olduğu gibi bu yılda, evde yapılan hesaplarımızı çarşıya uyduramadık. Tüketmemiz gereken ürünler hayalden öteye gidemedi. Az da olsa kaliteli beslenmek asgari ücretlinin yakınından bile geçmez oldu. Halkımız artık gün geçtikçe  fakirleştik. Sonuç olarak 18 yıllık AKP İktidarının her yılında olduğu gibi 2020' nin kaybedeni yine asgari ücretli sabit maaşlı yoksul halk kitleleri oldu. Yine omuzlarındaki yükle 2021'e girdik... 2020'deki simit tavsiyesi umarım yeni yılda yerini kuru ekmeğe bırakmaz!

AKP iktidarı 18 yıldır olduğu gibi 2020 yılında da sınıfta kalmıştır."