Cumhuriyet Halk Partisi Adapazarı İlçe Merkezi'nin kapısı, henüz kimliği belirlenemeyen kişi ya da kişilerce kırıldı. İçeriden içbir şey alınmadığını ve olayın hırsızlık amacı taşımadığını belirten İlçe Başkanı Ayşe Füsun Çetin, "Bu saldırı bize yolumuzun ne kadar doğru olduğunu gösteriyor" dedi.

i5 Ekim Salı gün ilçe binamıza gelen partililerimizin dış kapının kırılarak parti kapısının açık olduğunu görmeleri üzerine bizi bilgilendirmiş bunun üzerine yapmış olduğumuz ihbar üzerine olay yerine gelen  dört ayrı polis ekibi titizlikle inceleme başlatmışlardır . Yapılan ilk incelemeden parti binasından Ayşe Füsun Çetin, yaptığı yazılı açıklamada, şunları kaydetti:

"5 Ekim Salı gün ilçe binamıza gelen partililerimizin dış kapının kırılarak parti kapısının açık olduğunu görmeleri üzerine bizi bilgilendirmiş bunun üzerine yapmış olduğumuz ihbar üzerine olay yerine gelen  dört ayrı polis ekibi titizlikle inceleme başlatmışlardır . Yapılan ilk incelemeden parti binasından herhangi bir şeyin çalınmadığını sadece kapının kırılarak bırakıldığı anlaşılmıştır ve inceleme devam etmektedir.
    Her zaman barışı ve  ülke bütünlüğünü , kanunların egemen olduğu , cumhuriyet değerlerini , kimseyi ötekileştirmeyen adil ve eşit yurttaşlık bilincini önceleyen ve ürettiği siyasetinin merkezine bu değerleri koyan  bir partinin  parçası olarak şunun herkes tarafından çok iyi bilinmesini istiyoruz;
Bu saldırının anlam ve amacı ne olursa olsun, bize gösterdiği; yolumuzun ne kadar doğru olduğu ve bazı kesimlerin gayretimiz ve çabamızdan rahatsızlık duyduğu gerçeğidir. Bu karanlık düşünceli kişiler dün vardı, bugün var ve yarın da  olacaktır.
Ulu Önder ATATÜRK ün gençliğe hitabesinde söylediği ;
Ey Türk Gençliği!
Birinci vazifen, Türk istiklâlini, Türk Cumhuriyeti'ni, ilelebet muhafaza ve müdafaa etmektir.
Mevcudiyetinin ve istikbalinin yegâne temeli budur. Bu temel senin en kıymetli hazinendir. İstikbalde dahi seni bu hazineden mahrum etmek isteyecek, dahili ve harici bedhahların olacaktır. Bir gün, istiklâl ve cumhuriyeti müdafaa mecburiyetine düşersen, vazifeye atılmak için, içinde bulunacağın vaziyetin imkân ve şeraitini düşünmeyeceksin
 Sözleri  mücadelemizin kırmızı çizgisidir.
 
Bu süreçte desteklerini bildiren tüm dostlarımıza ve dört ayrı ekiple olayın aydınlanması için elinden gelen çabayı gösteren Sakarya İL Emniyet Müdürlüğünün değerli üyelerine teşekkür ediyor,  ZORBALIĞIN , ŞİDDETİN DEĞİL DEMOKRASİ VE BARIŞIN EGEMEN OLDUĞU GÜZEL GÜNLERDE SİYASET YAPMANIN MÜCADELESİNİ VERECEĞİMİZİ VE İNANDIĞIMIZ İLKELERDEN ASLA TAVİZ VERMEDEN YÜRÜYECEĞİMİZİN HERKES TARAFINDAN BİLİNMESİNİ İSTİYORUZ."