Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Serdivan Belediye Başkan Adayı Zafer Kazan, belediyeyi adil, şeffaf ve halkçı anlayışla halkla birlikte yöneteceklerini belirterek, “Serdivan’a sözümüzdür, bu dört ilkeyi hayata geçireceğiz” dedi.

Zafer Kazan, yaptığı açıklamada, “Seçim bildirgemiz, önerdiğimiz çözümler ve seçim öncesi açıklayacağımız projelerin tamamı bu dört ilke etrafında şekillenecek. Gençlerinin geleceğe daha umutla baktığı, yaşlılarının kendilerini yalnız hissetmediği, engelliler için engelsiz, kadınlarının daha güven içinde yaşadığı, çocukları daha mutlu, doğa ve hayvan dostu bir Serdivan’ı hep birlikte oluşturacağız. Şimdi yola çıkma, yapacaklarımızı sokak sokak, ev ev anlatma zamanı. Birlikte çalışacağız, Serdivan kazanacak. Yolumuz açık olsun” dedi.

Kazan’ın açıkladığı dört ilke şunlar:

BELEDİYEYİ ADİL YÖNETECİĞİZ

Yönetimimizde güçlü olanların değil, haklı olanların sözü geçecek. İlçemizde yaşayanlar görüşü, kimliği, inancından dolayı ayrımcılığa uğramadan, belediyeden eşit hizmet alacaklar. İmar planları birilerinin ihtiyacına göre değil, Serdivan’ın ihtiyacına göre hazırlanacak. Kadını erkeği, yaşlısı genci, öğrencisi, engellisi, kuşaklardır orada yaşayanı, daha dün taşınmış olanı, herkes yönetimimizde kendini Serdivan’da yaşadığı için şanslı hissedecek.

BELEDİYEYİ ŞEFFAF YÖNETECEĞİZ

Belediyelerin gelirleri yerel vergiler, harç ve katılma paylarından oluşuyor. Vatandaşın cebinden çıkan paralarla oluşan belediye bütçesinin nereye harcandığını vatandaş bilecek. Serdivan’da yaşayanlar belediyenin yaptığı ihalelerin detaylarını kamuoyuna sızan dosyalardan öğrenmeyecek. Belediye meclis toplantılarını Belediyemizin internet sitesinden canlı yayınlayacağız. Mecliste ne konuşuyoruz, kim ne söylüyor herkes görecek, bilecek. Seçildiğimiz günün sabahı, meclis üyesi arkadaşlarımızla birlikte mal varlığımızı kamuoyuna açıklayacağız.

BELEDİYEYİ BİRLİKTE YÖNETECEĞİZ

Bizim dönemimizde insanlar mahallesine yapılanı inşaatın tabelasından öğrenmeyecek. Bir projeyi hayata geçirmeden önce orada yaşayanların fikrini soracağız, katkısını alacağız. Her mahallede mahalle meclislerimiz olacak. İnsanlara “seçimden seçime oy kullanın gerisine karışmayın” demeyeceğiz. Şu an kağıt üstünde gözüken ilçe kent konseyi, bizim dönemimizde aktif hale gelecek. İlçede bulunan dernekler, vakıflar, sivil toplum kuruluşları kent konseyi üzerinden ilçenin yönetimine katılacaklar.

BELEDİYEYİ HALKÇI BİR ANLAYIŞLA YÖNETECEĞİZ

Yönetenler ne derse desin ekonomik kriz her geçen gün etkisini arttırıyor. Esnafla konuştuğunuzda bir önceki günü aradığını, sabit gelirli ile konuştuğunuzda maaşının pul gibi eridiğini size söylüyor. Ranta dayalı, her yeri betona çeviren ekonomik modelin sonucu olan bu krize karşı savurganlık yapmayacak, hayal projeler peşinde koşmayacağız. Amacımız ekonomik krizin dar gelirli üzerindeki ağırlığını hafifletecek uygulamalar, yerel ekonomiyi canlandıracak üretim odaklı projeler oluşturmak olacak. Belediye imkanlarını ilçede yaşayanların hayatını kolaylaştırmak için kullanacağız. Halkçı bir anlayışla oluşturacağımız projelerimizle ekonomik krize karşı Serdivan’da güçlü bir dayanışmayı hep birlikte hayata geçireceğiz.