Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sakarya İl Başkanı Ecevit Keleş, Cumhur İttifakı'nın Lale Devrini yaşadığını belirterek, "Sakaryalı’nın payına salgın günlerinde Cuma namazı sonrası saatlerce tek sıra dizilip bekledikten sonra aldıkları bir kap süt veya bal düşüyor" dedi.

Ecevit Keleş, partisinin il merkezinde düzenlediği basın toplantısında, evinde televizyon olmadığı için çocukları uzaktan eğitimden yararlanamayan 40 aileye destek sağlayacaklarını duyurdu ve AKP ile ittifak ortağını sert dille eleştirdi. Keleş, AKP iktidarını,Türkiye'nin 90 yıllık birikiminin, elde avuçta var olan her şeyinin satıldığını belirterek, 'evin mirasyedisi' olarak niteledi.

Keleş'in basın açıklaması şöyle:

Türkiye Cumhuriyeti’nin doksan yıllık birimlerini, elde avuçtaki her şeyi satıp yandaşlara peşkeş çeken, hovardaca harcayan on dokuz yıllık AKP iktidarı sonunda ülke olarak geldiğimiz nokta marketlerde çalınmasın diye alarm takılan ayçiçek yağları, çocuk bezleridir. Artık oynanmış istatistikler, cilalı veriler de gerçekleri kapatamaz oldu.

AKP’nin din sömürüsünün arkasına sığınarak geçirdiği yıllar boyunca hayata geçirdiği akla zarar “çılgın” projeler ve müteahhitine kazandırdığı, kimsenin inmediği havalimanları, kimsenin geçmediği yollar, maliyetinin onlarca katına yapılan gerekli gereksiz hesapsız harcamalar ile bugün ki iflas noktasına geldik.

YERELDE DE TABLO AYNI

Başta Büyükşehir Belediyesi olmak üzere Cumhur ittifakı belediyelerinin görüntüsü de farklı değil. Aynı rant transferi yerel de de son sürat devam ediyor. Milyon liralar iki üç ay ömürlü orta refüj çiçeklerine harcanırken Sakaryalı’nın payına salgın günlerinde Cuma namazı sonrası saatlerce tek sıra dizilip bekledikten sonra aldıkları bir kap süt veya bal düşüyor.

Belediye başkanları belediye arsalarını yandaşa özel imarla peşkeş çekerken vatandaşa buralara müşteri olmak düşüyor. Kimi tarım alanlarını imara, ranta açarken kimi üç yerden, dört yerden maaş alıyor. Cumhur ittifakı temsilcileri lale devri yaşarken Sakarya esnafı kapatılan dükkanları, kararan gelecekleriyle baş başa kalmış durumda. Lokantacılar, kahveciler, cafeciler, kırtasiyeciler, servisciler, müzisyenler, kantinciler ve daha sayabileceğim işletmeler pandemide nasıl yaşıyor, nasıl elektrik, su ve doğalgaz parasını ödüyor soran var mı? Zaten kıt kanaat geçinen çalışanlar kısa çalışma ödeneği ile sürünürken trilyonlar Karasu- Arifiye tren yolu ihalesinde hiç edilmişti.

FARKLI BİR GELECEK MÜMKÜN

Cumhuriyet Halk Partisi Sakarya İl Başkanlığı olarak bu gerçekler ışığında diyoruz ki zengin toprakların fakir insanları olmayı bir kader olarak görmüyoruz. Aslında ülkemizin yetişmiş iş gücü de, ekonomik varlıkları da çok farklı, müreffeh yaşamak için fazlasıyla yeterli tek ihtiyacımız ülkenin ve halkın çıkarlarını esas alan bir anlayış. Bu anlayışla CHP iktidarında üretime dayalı büyümeyi hedefleyen, tarım ve hayvancılığı önemseyen bir anlayışla farklı bir gelecek mümkündür.

40 ADET TV’Sİ OLMAYAN EVE TV DESTEĞİ

Yine zorlukların paylaştıkça azaldığının en büyük kanıtı tarihimiz ve kültürümüz ışığında Cumhuriyet Halk Partisi Sakarya İl Başkanlığı olarak parti örgütümüz dahilinde ve gücümüz nispetinde uzaktan eğitimin zorunlu kılındığı ve internet, TV destekli eğitim diye tarif edilen ancak evlerinde TV’si olmayan öğrencilerimizin evleri öncelikli olmak üzere televizyonu olmayan 40 aileye televizyon desteği sağlamaktan mutluluk duyuyoruz.