CHP Sakarya İl Başkanı Ecevit Keleş ve Adapazarı İlçe Başkanı Ayşe Füsun Çetin, 3600 Ek Gösterge konusunda AKP iktidarını eleştirdi. Keleş, 'Umut tacirliğine son vereceğiz', Çetin de 'Tutamayacağınız sözleri vermeyin' dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sakarya İl Başkanı Ecevit Keleş, yaptığı yazılı açıklamada, 24 Haziran seçimleri öncesinde söz verilen ancak bugüne kadar hiçbir bir adım atılmayan bir vaadi, bir sözü, gerçekleştirilmeyen bir müjdeyi dile getirmek için tüm Türkiye'de açıklamaar yapıldığını belirtti. 

AKP'nin Seçim Beyannamesinde yer almayan, yalnızca sözle taahhüt ettiği 3600 ek gösterge konusunda,  Genel Seçimlerin üzerinden tam 39 ay geçmesine rağmen hiçbir düzenleme yapılmadığını vurgulayan Keleş, "3600 Ek gösterge", çalıştıkça yoksullaşan, emekli olduğunda da açlık sınırı altında yaşamını sürdürmeye çalışan milyonlarca memurumuz için hayati önem taşıyor. Memurlar geçinemiyor, İktidara defalarca bu sorunun çözümü için yaptığımız çağrılar, iktidar tarafından hep kulak ardı edildi. AKP Genel Başkanı her defasında "dünya 5'ten büyüktür" derken, 5'li çeteye bugüne kadar 131 kez vergi indirimi yaptı. Yıllardır 3600 Ek gösterge hakkını bekleyen memurlarımız için soruyoruz, 5'li çete milyonlarca memurumuzdan daha mı büyüktür?” dedi.

Keleş, şöyle devam etti:

"Bu yıl gerekli çalışmaların yapılacağı ve 3600 Ek gösterge konusunun çözüleceği söylendi. Her zaman olduğu gibi yine 3600 Ek gösterge hakkı, milyonlarca memura verilen bir vaat olarak kaldı. Milyonlarca öğretmen, sağlık çalışanı, polis, din görevlisi ve infaz koruma memurları artık iktidarın sözde vaatlerine inanmıyor. Her yıl 3600 Ek gösterge hakkı için oyalanan, hayalleri suya düşürülen memurlarımız, iktidarın samimiyetine güvenmiyor. Milyonlarca memur 3600 Ek gösterge hakkı için, Cumhuriyet Halk Partisinin iktidarını bekliyor. İktidarımızda, yıllardır sözde vaatlerle ve içi boş müjdelerle bekletilen; Öğretmenlerimizin, tüm Sağlık Çalışanlarımızın, Polislerimizin, Din Görevlilerimizin, İnfaz Koruma Memurlarımızın, 3600 Ek gösterge talebini derhal hayata geçireceğiz. İktidarın yıllardır yaptığı umut tacirliğine, Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında son vereceğiz"

ÇETİN: TUTAMAYACAĞINIZ SÖZLERİ VERMEYİN"

Adapazarı İlçe Başkanı Ayşe Füsun Çetin de, açıklamasında şu görüşleri dile getirdi:

"Erdoğan, 2018 Seçim Beyannamesi'ni açıklarken, “Polis, öğretmen, hemşire, din görevlisi ve diğer idarecilerimizin emeklilik ek göstergelerini 3600'e çıkaracağız” demişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından söz verilerek vaat edilen 3600 ek gösterge artışıyla ilgili Fuat OKTAY’ın muhatabı biz değiliz demesi, topu taca atmaktır. Tutamayacağınız sözleri vermeyin. Memur kardeşlerimiz tam 39 aydır Saray'ın verdiği sözü tutmasını bekliyor. Aylardır yüksek sesle söylüyoruz, sonuna kadar da peşini bırakmayacağız! Erdoğan, sen yapmazsan biz yapacağız."