Cumhuriyet Halk Partisi Sakarya (CHP) İl Başkanı Ecevit Keleş, Karasu'da iktidar partisinin yereldeki mensuplarının bazı parselleri yeşil alandan çıkarıp, bazılarını yeşil alana çevirdiğini öne sürerek, 'Kağıt üzerindeki imar oyunlarıyla milyonlar kazanılıyor" dedi.

Ecevit Keleş, yaptığı yazılı açıklamada Karasu'daki imar uygulamalarına ilişkin bir dizi iddiaada bulunarak, CHP'nin bu sürece seyirci kalmayacağını belirtti. Keleş'in açıklaması şöyle:

"Bilindiği üzere 1.12.1998 tarih 23227 sayılı resmi gazetede Sakarya-Karasu Büyükmelenağzı Kıyı Bandı Turizm Teşvik Kanunu kapsamına alınmıştı. 13.09.2019 tarih 30887 sayılı resmi gazetede yayınlanan 12.09.2019 tarih 1532 sayılı Cumhurbaşkanlığı kararı ile iptal edilmiştir. Bu sebeple bu alanda imar planı yapma/onay yetkisi Kültür Turizm Bakanlığından Sakarya Büyükşehir Belediyesi’ne geçmiştir.

Belirtilen alan turizm bölgesi iken dahi talana uğrayıp planlara aykırı şekilde betona kurban edilirken şimdi yetkinin büyükşehir belediyesine geçmesiyle görüyoruz ki yandaşların iştahı kabarmış durumda. Halkın salgınla uğraştığı bir ortamda Karasulu yandaşlar ileride 1/1000 lik planlara temel olacak olan 1/5000 lik imar planlarına kendi çıkarları doğrultusunda şekillenmesi amacıyla müdahil olmuş durumda."

İMAR OYUNLARI İDDİASI

"Bir yandan üst planda bir firmaya peşkeş çekilen Karasu toprakları yerelde de yandaşlarca imar oyunlarına kurban edilmek isteniyor.

Karasulu yandaş iş adamlarına, parti görevlilerine veya akrabalarına ait parsellerin imarları yeşil alandan konut alanına çevrildi mi? Bu tip bir imar değişikliği ile haksız kazançlar sağlandı mı? Bu parsellere komşu halka ait parsellerin imarları ise tam tersine konuttan işlevsiz fonksiyonlara çevrildi mi? Yine bal tutan parmağını mı yaladı?

İktidar partisinin yereldeki mensuplarının aktif rol aldığı bu süreçte bazı parseller yeşil alandan çıkarılıyor bazıları yeşil alana çevrilirken, bazılarında imar kaybına uğruyor bazılarında imar artışları gerçekleşiyor. Kağıt üstündeki imar oyunlarıyla milyonlar kazanılıyor. Durum o kadar vahim ki en çok şikayet ve sürece müdahil olun çağrısı iktidar çevrelerinden gelmektedir. Bizim sürece dahil olmamızı isteyen ve bilgilerini paylaşan AKP liler ve tüm Sakarya kamuoyu müsterih olsun.

Gerek Sakarya Büyükşehir Belediyesinin gerekse de Karasu Belediyesi’nin uygulamalarında adaleti ve kamu yararını gözetmekle sorumlu olduğunu bir kez daha hatırlatıyor ve süreci takip ettiğimizi muhattapları başta olmak üzere kamuoyuna açıklıyoruz."