Adapazarı İlçe Başkanı Ayşe Füsun Çetin, Uzaktan Eğitim ve Yüz Yüze Eğitim'de yaşananlara ilişkin Sakarya İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün yanıtlaması istemiyle 9 soru yöneltti.

Çetin'nin konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklama şöyle:

"Bir öğrencimizin bile eğitim hakkından mahrum kalmasını kabul edemeyiz. Uzaktan eğitimdeki problemler hâlâ giderilemedi. Eğitim Bilişim Ağı ("EBA") başta olmak üzere "uzaktan eğitim" konusunda SAKARYA özelinde yaşanan sorunlara kalıcı çözümler bulunması adına İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün yanıtlaması istemiyle aşağıda ki sorularımıza cevap bulabilmek adına dilekçemizi kendilerine sunduk. Kamuoyuyla paylaşmak adına cevap bekliyoruz.

  1. Sakarya geneli ve ilçeler bazında eğitim sorununu çözmeye yönelik ne gibi çalışmalar yapmaktasınız?
  2. Sakarya’da öğrencilere tablet dağıtımı yapıldı mı? Yapıldıysa kaç öğrenciye ve hangi kriterlere ve dağıtıldı?
  3. Sakarya’da toplam öğrenci sayısı ne kadardır,  EBA’ ya hiç girememiş öğrenci sayısı kaç tanedir?
  4. Pandeminin devam etmesi durumunda bütün öğrencilerin etkin bir şekilde eğitim sürecine dâhil edilmesi ile ilgili müdürlüğünüzce hangi önlemler alınmaktadır?
  5. EBA erişim raporuna bakıldığında EBA' ya hiç girmemiş veya girememiş olan ilçeler hangileridir?
  6. EBA' ya hiç erişemeyen öğrencilerin  tespit edilirse  sınavlar yapıldığında hakkaniyet ölçüsü nasıl sağlanacaktır? Derse hiç giremeyen öğrencilerin sınava tabi tutulmasının ölçütü ve koşulları nasıl sağlanacaktır?
  7. Öğretmenlere aşı yapılmasına ilişkin planlamanız mevcut mudur?
  8. Okulların bütün sınıfların eğitime başlayacağı zaman ile ilgili bir planlama ya da öngördüğünüz bir tarih var mı?
  9. Okulların kapandığı Mart 2020 tarihinden bu yana iş yapamayan kantincilerden kira alınmaması ya da bu esnafın mağduriyetlerini giderecek bir çalışmanız var mı?"