Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)  Sakarya İl Başkanı Ecevit Keleş, pandemide önlemler dikkate alınmadan yapılan organizasyonlar için, “halkımızın ve sağlık çalışanlarımızın verdiği emeğe yapılan bir ihanettir” dedi.

Türkiye normalleşme sürecine girdiğini, ancak  bazı illerin vaka sayılarındaki artışın düşürülemediğine dikkati çeken Keleş, halk sağlığını tehlikeye düşüren organizasyonlara tepki gösterdi.

Keleş’in açıklamasınıdan satır başları şöyle:

“HALKIMIZIN BORÇLARI İÇİN HERHANGİ BİR GEÇERLİ VE ETKİLİ DESTEK SAĞLAMAMIŞTIR”

►“İçinde bulunduğumuz COVİD-19 nedeniyle halkımız ve esnafımız hem hastalık korkusu hem de ekonomik şartlar dolayısıyla büyük sıkıntılarla boğuşmaktadır. Ne yazık ki esnafımıza ve çalışanlara yeterli destek hükümet tarafından sağlanmamıştır. Başka ülkelerin IMF borçlarını kapatmakla övünen, belli şirketlerin milyonlarca Türk Lirası vergi borcunu tek kalemde silen hükümetimiz mağdur olan halkımızın borçları için herhangi bir geçerli ve etkili destek sağlamamıştır. Özellikle hizmet sektörü dediğimiz lokanta, kafe, restoran gibi işletmelerin sahipleri ve çalışanları en büyük sıkıntıyı göğüsleyen insanlar olmuştur. Öte yandan otellerin tıka basa dolu olduğu eğlencenin hız kesmeden devam ettiği, kongrelerdeki kalabalıklarla övünülürken, halkımız ve mağdur olan esnafımız bu gelişmeleri üzüntüyle takip etmektedir.

►İnsanlar haklı olarak, ‘korona virüs sadece bizim için mi var?’ şeklinde isyan etmekte. Hastalık tam olarak kontrol altına alınmadan sosyal mesafenin hiçe sayıldığı tüm organizasyonlar, halkımıza ve sağlık çalışanlarımızın verdiği emeğe yapılan bir ihanettir. Kısa süre içerisinde başlayacağı söylenen normalleşe sürecininse ileriye ertelenmesi ve esnafımızın yine dükkanlarını açamaması demektir. Aşılama çalışmalarının yeterli hızla ilerlemediği, hastalık yayılımının henüz tam olarak kontrol alınamadığı göz önünde tutularak herkes için aynı şartlarla, esnetilmeyen önlemlerle bir an önce şu beladan kurtulmak, en büyük temennimizdir.

“EKONOMİK DESTEKLER BİR AN ÖNCE TESPİT EDİLİP HAYATA GEÇİRİLMELİDİR”

►Şu anda insanlar kısıtlamalar nedeniyle evlerinde herhangi bir etkinlik, organizasyon, seyahat, tatil ya da dışarda yemek gibi gerekliliklerden uzaklaşmış haldeler. Bunlara bütçe ayırmadan yaşamlarını sürdürüyorlar fakat kısıtlamalar sonrası vatandaşlar evlerinden çıktığında ekonomik özgürlüklerinin eskisi gibi olmadığını her şeyin ne kadar pahalı bir hal aldığını daha net görecekler. Bu zaten zor durumda olan esnafımız için işlerin daha da içinden çıkılmaz bir hal almasına yol açacaktır. Yapılması gereken bu öngörü ile esnafımız ve vatandaşlarımızın sıkıntı çekmemesi için rasyonel ekonomik desteklerin bir an önce tespit edilip hayata geçirilmesidir. Aksi takdirde işlerin kötüleşecek olması sürpriz değildir.”