Adapazarı İlçe Başkanı Ayşe Füsun Çetin, yaptığı yazılı açıklamada Genel Başkan Kılıçdaroğlu ve Genel Başkan Yardımcısı Ünal Çeviköz'e yönelik ifadeleri nedeniyle Prof. Dr. Salih Şimşek hakkında yasal işlem başlattıklarını duyurdu.

Ayşe Füsun Çetin'in açıklaması şöyle:
"Yeni Sakarya Gazetesin de köşe yazarlığı yapan Prf. Dr. Salih Şimşek in köşesinde kaleme almış olduğu yazısın da Partimiz, Genel Başkanımız, Milletvekilimiz dahası partimize oy veren seçmenlerimizi aşağılayan ‘’kansız ve dinsiz’’ olmakla suçlayan yazısını şiddetle kınıyor, protesto ediyoruz . Konuyla ilgili kendisi hakkın da gerekli yasal işlemleri başlattığımızı kamuoyunun dikkatine sunuyor ve şunun bilinmesini istiyoruz; CHP nin her üyesi partisine üye olmaktan , oy vermiş olmaktan onur ve gurur duymaktadır, Cumhuriyet Halk Partisi kurulduğundan bu güne laik ve tam bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’nin sigortası, barışın, kardeşliğin ve demokrasinin teminatı olmuştur ve bundan sonrada böyle olacaktır. Partimiz tüm güçlüklere, yokluklara rağmen dönemin emperyalist güçlerine karşı , idam fetvalarına , yerli işbirlikçilere , gerici, yobaz , emperyallerin eteğine sığınmış tezahürünü Prf ünvanıyla günümüzde de gördüğümüz Ali (ARTİN) KEMAL lere rağmen Kurtuluş Savaşı’nı zaferle sonuçlandırmıştır.

       Herkes ama herkes şunu çok iyi bilmelidir ki Cumhuriyet Halk Partisi; Cumhuriyetimizin, bağımsızlığımızın, özgürlüğümüzün, laikliğin, adaletin, aydınlık geleceğimizin, demokrasinin ve çağdaşlığın en önemli teminatıdır. Türkiye Cumhuriyeti’ni ve demokrasiyi kuran Cumhuriyet Halk Partisi, Türkiye’nin aydınlık geleceği için “ezilenlerin ve halkın partisi” olarak halkımızı kucaklamış ve kucaklamaya devam edecektir. CHP ve CHP’ye gönül verenler 97 yıldır, Türkiye Cumhuriyeti’nin bağımsız, laik, çağdaş bir devlet olarak var olması için çalışmıştır ve çalışacaktır.

         Bugün mevcut iktidara yaranmak isteyen , durumdan vazife çıkaran sözde basın , işbirlikçiler, kemik yalayıcılar, saray beslemeleri , cumhuriyet düşmanı ve gerici yobazların bize dayattıkları şartlar ne kadar ağır olursa olsun; amacımız her türlü ayrımcılığı reddedip insana öncelik veren, daha demokratik ve katılımcı bir toplum yapısına kavuşmuş, ulusal dayanışma duygularını güçlendirmiş, siyasette ve yönetimde temiz toplum yaratma amacına ulaşmış; yurttaşlık, kardeşlik, dayanışma ve birlik bağlarını güçlendirmiş bir Türkiye’dir. CHP’nin en büyük gayelerinden biri de Atatürk’ün ışığıyla aydınlanmaya devam eden, temel insan hak ve özgürlüklerinde en ileri ülkeler düzeyine erişmiş çağdaş bir Türkiye Cumhuriyeti’dir.

     Bu duygularla; mevcut düzenin gericiliği, tükenmişliği ve karanlığını her türlü baskı, ötekileştiren yok sayan politikalarını ve TÜM İŞBİRLİKÇİLERİNİ şiddetle protesto ediyoruz. HERKES ŞUNU İYİ BİLSİN Kİ BAŞTA SALİH ŞİMSEK olmak üzerine bütün ALİ(ARTİN) KEMAL lere , saray kapı kullarına , cumhuriyet düşmanlarına rağmen CHP herkes için var olmaya ve TÜRKİYE CUMHURİYETİNİ İLELEBET PAYİDAR KILMAYA KARARLIDIR."