Cumhuriyet Halk Partisi Sakarya İl Başkanı Ecevit Keleş,  Büyükşehir ve Serdivan Belediyesi’ni “Yandaşa imar rantı sağlamak için imara açılan yeşil alan, fiilen okul olan alana kaydırılıp bu okulun kapatılmasının alt yapısı hazırlanıyor. İşte AKP rant belediyeciliğinin net bir özeti” sözleriyle suçladı. 
Keleş yaptığı yazılı açıklamada, şunları kaydetti: “AKP’li belediyelerin imar tadilatı, imardan rant sağlama faaliyetlerine bir yenisinin daha eklendiğini belirterek son yapılan işlem “imar rantı tam da budur” dedirten bir uygulamadır.

AKP li Serdivan Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi elele verip milletin değerlerini yandaşa peşkeşe tam hız devam ediyorlar. Yandaşa imar rantı sağlamak için imara açılan YEŞİL ALAN, fiilen okul olan alana kaydırılıp bu okulun kapatılmasının alt yapısı hazırlanıyor. İşte AKP rant belediyeciliğinin net bir özeti."

CEVAP BEKLEYEN SORULAR
1) Serdivan AVM ’nin (132 ada 17parsel) güneydoğusunda imarda YEŞİL ALAN olarak gözüken parselde yerleşik Araç Yıkama merkezi açıldığından beri ruhsatsız - kaçak olarak mı çalışmıştır? Yasal dayanağı nedir?

2)2617m2 lik alan neden YEŞİL ALAN’dan çıkarılarak TİCARİ alana çevrilmek isteniyor? Kamuoyunun bu yönde bir talebi, acil giderilmesi gereken bir ihtiyacı mı oluşmuştur?

3) Bu 2617m2 lik alanın imarda ticaret alanına çevrilmesiyle kaybedilen yeşil alan miktarının yanındaki halen faaliyet halinde olan iki okulun bulunduğu resmi kurum alanına kaydırılması hangi amaca hizmet etmektedir?

4) Üstelik bu parsellerden daha önce park alanına terk yapılmışken ikinci kez parka terk yapılmakta hatta 6 nolu Parsel tamamen park alanına dönüyor. Serdivan Belediyesi yandaş uğruna kendi arsasından vazgeçiyor.

5) Büyükşehir Belediyesi 28.05.2020 tarihli İmar ve Bayındırlık Komisyonu raporunda diyor ki; bu okullar ruhsatsız kaçak okullar, geçici süre için yapılan okullar, üstelik kurumlar arasında da protokol yok.

6) Bunları doğru kabul etsek bile bu okulların kapatılması veya kapatılmasına sebep olacak hukuki altyapıyı hazırlamakta her iki belediye ne gibi bir kamu yararı görüyor?

7) Sakarya İl Milli Eğitim Müdürlüğü büyükşehir raporuna göre ruhsatsız, kaçak binalarda nasıl eğitim faaliyetlerine devam ediyor? 

8) Sakarya İl Milli Eğitim Müdürlüğü ruhsatsız kaçak binalara öğrencileri nasıl sokabiliyor? Her özel okula böyle ayrıcalıklar tanınıyor mu?”


KAÇAK OKULA NASIL İZİN VERİLİYOR?
Sayın Sakarya Valisi; vatandaş dağ başındaki tarlasına konteyner koyamazken, devlet şehrin göbeğinde kaçak okul işletmeye nasıl izin veriyor? 

Bu okulların yasalara uygun halde, iltimas geçilmeden diğer tüm okulların yerine getirdiği sorumluluklara haiz bir özellik kazanarak eğitimine devam etmesi kamu yararınadır. Bu sağlanmalıdır.

Okul alanına kaydırılan YEŞİL ALAN’ın Cadde 54 projesine Mert Sk tarafından bir giriş sağlamak amacı da taşıdığı böylece tabiri caizse hem kazanılan yeni ticari alan hem de yeni olası giriş ile bir taşla iki kuş vurulmak istendiği iddiaları doğru mudur? 

Bu soruların cevaplanmasını müteakip diğer sorularımızın da hazır olduğunu bildiriyor ve taraflardan açıklama bekliyoruz.