CHP Adapazarı İlçe Başkanı Ayşe Füsun Çetin, “Çay simit hesabıyla gelenler, milleti ekmeğe muhtaç ettiler. Kabasan gibi çöken elektrik ve doğalgaz zamları geri çekilmelidir” dedi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adapazarı İlçe Örgütü’nün düzenlediği  zamları protesto eylemine katılanlar, yılbaşında elektrik ve doğalgaza gelen fahiş zamların geri çekilmesini istediler.

Yağmur altında gerçekleştirilen eylemde, zamları doğalgaz ve elektrik faturalarını yakarak protesto eden katılımcılar, sık sık taleplerini içeren sloganlar attılar. Eylemde konuşan CHP Adapazarı İlçe Başkanı Ayşe Füsun Çetin,   Haziran 2018’de Başkanlık sistemiyle başlayan sürecin, ülkeyi her alanda geriye götürüp, adeta ekonomik çöküşe sürüklediğini söyledi.

ZAMLAR GERİ ÇEKİLSİN

Çetin açıklamasında şunları kaydetti:

“Zamların altında ezilen, tenceresini kaynatamayan, evini barkını ısıtamayan ve ödeyemediği faturalar yüzünden icralık olan vatandaşlarımızın feryadını duyurmak için buradayız. Talebimiz 1 Ocak 2022'de yapılan ve milletimizin üzerine karabasan gibi çöken elektrik ve doğalgaz zamlarının geri çekilmesidir.

 Haziran 2018 de Başkanlık sistemiyle başlayan süreç , ülkemizi her alanda geriye götürüp adeta ekonomik  çöküşe sürükledi. 20 yıllık AKP iktidarının ve özellikle son 4 yıllık tek adam döneminin ülkemize faturası çok ağır oldu. Mazot fiyatları, gübre, tohum , ilaç , sulama enerjisi gibi temel girdiler çiftçiyi üretemez hale getirdi. Benzin fiyatları araç sahiplerine kontak kapattırdı. Gıda fiyatları cep değil artık can yakıyor. Evine et değil dert giren vatandaşın evine şimdi ot bile girmiyor

Çay simit hesabı ile iktidara gelenler, milleti ekmeğe muhtaç ettiler!

Yıllardır kaşıkla verip kepçeyle aldılar. Başarısızlıklarını gizlemeye çalıştılar, suni gündemler ile halkın gündemini unutturmaya çabaladılar. Ama artık mızrak çuvala sığmıyor, algı operasyonları vatandaşta karşılık bulmuyor. Zamların altında ezilen milletimiz sandıkta hesap sormaya hazırlanıyor. İlk seçimde bir avuç yandaşın iktidarı gidecek yerine halkını ve onun mutluluğunu önceleyen bir iktidar gelecektir.”