İlçe Başkanı Gürkan Kar, Alman Hans Helga gelsin de tedavi edeyim diye çırpınan AKP hükümeti Geyveli Fatma’ya, Mustafa’ya dönüp bakmıyor bile. Geyveli vatandaş ambulansı dört gün önceden istese bile o ambulanslar otoparkta yatıyor ama kendisine verilmiyor" dedi

Gürkan Kar yaptığı yazılı açıklamada,  ilçede sağlık alanında yaşanan bir mağduriyeti dile getirerek, AKP'yi eleştirdi. Kar'ın açıklaması şöyle:
"Dün Geyve’de yaşananlar sonucunda öğrendik ki yamalı bohça sağlık sistemi reklam yapmakla düzelmiyor. Mantık ve amaç “vatandaşın hastalığından para kazanmak” veya “sağlık imkanlılarını parası olana satmak” olunca tüm devlet imkanları ihtiyacı olana değil, parası olana kullandırılıyor.
Sağlık imkanlarından yararlanmak da vatandaşlık temel hakkı olmaktan çıkıp parası olanın (vatandaş olsun olmasın) yararlandığı bir ticari hizmete dönüşüyor.

HANS’A HELGA’YA VAR FATMA’YA MUSTAFA’YA YOK !
AKP Genel başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın 29 Mayıs’ta bir hastane açılışında ne söylemişti?

“Sağlık turizmini hedefliyoruz ve bunu başaracağız. Yabancı hasta sayısının katlanarak artmasını bekliyoruz. Hastanemizin yanında pist hemen burada. Diğer hastanemizde o şekilde. Uluslararası herhangi bir hasta buraya gelmek istediğinde, bu piste inecek ve yürüme mesafesinde hastaneden yararlanabilecek.”
Sağlığın satılan bir mal, hizmet olarak görüldüğü AKP sisteminde, Avrupalı Hans, Helga için sonuna kadar açık olan, helal olan devletin sağlık imkanları Geyveli vatandaşa haram oluyor. Alman Hans Helga gelsin de tedavi edeyim diye çırpınan AKP hükümeti Geyveli Fatma’ya, Mustafa’ya dönüp bakmıyor bile. Geyveli vatandaş ambulansı dört gün önceden istese bile o ambulanslar otoparkta yatıyor ama kendisine verilmiyor.
Hayatın her alanında “Zengin dağdan aşırır fakir düz yolda şaşırır” atasözünü yaşadığımız AKP iktidarında Sağlık hizmetlerinin de, hayatın da bir istisnası yok. Yaratılanı yaratandan ötürü sevenlerin (!) iktidarında zengin Helga Geyveli fakir Fatma’dan daha değerli. Geyveli Mustafa salgında maske beklerken ABD’ye maske gönderen devlet kime karşı sorumlu? 

EŞİT ULAŞILABİLİR ÜCRETSİZ SAĞLIK SİSTEMİ
Yandaş para kazansın diye maliyetinin beş-altı katına yapılan (müşteri garantili) devlet projelerinin, sağlık sektöründe şehir hastanelerinin ülkeyi getirdiği nokta bu ağır bedeli karşılayabilmek adına sadece sunulacak hizmetin bedelini ödeyebilene sağlık hizmeti sunmaktır. Bu reddediyoruz. CHP olarak herkese eşit, ücretsiz, ulaşılabilir nitelikli bir sağlık sistemi kurmak en temel hedefimizdir.