Cumhuriyet Halk Partisi Sakarya İl Başkanı Ecevit Keleş, köylerine kurulmak istenilen taş ocağına karşı 8 yıldır mücadele eden Karasu'nun Hürriyet Köyü'ne destek ziyaretinde bulunduklarını açıkladı.

Karasu İlçe Başkanı Aykut Süt'ün ev sahipliğinde gerçekleştirilen ziyarete Grup Başkanvekili Engin Özkoç'un da katıldığını belirten Keleş, ziyarete ilişkin izlenimlerini şöyle dile getirdi:

"Karasu’da yurttaşımızla bir araya geldik. İsteklerini ve arzularını dinledik. Bu noktada Hürriyet Mahallesi’nde yapılması planlanan ve çevre katliamına sebep vereceği ön görülen taş ocağına ilişkin önemli değerlendirmelerde bulunduk. Özellikle bölgenin yeşil yapısı kesinlikle korunmalı. Ayrıca çiftçilikle geçinen vatandaşlar, toz yüzünden ürünlerinin kalitesinin düşeceğinden endişeli. Başka bir unsur da bu köyde yaşayan halka taş ocağı planı yapılırken düşünceleri ya sorulmamış ya da ciddiye alınmamış. Konunun ilerleyen zamanlarda da takipçisi olacağız. Doğa konusundaki düşüncemiz net ve kesindir. Tahribine gaspına müsaade etmeyiz.”

Keleş, Hürriyet Köyü'nüny yanı sıra Paralı Mahallesi'ni de ziyaret ederek, muhtar ile görüştüklerini, ardından bir süre önce rahatsızlık geçiren gazeteci Ahmet Şen'in Darıçayırı Mahallesi'ndeki evini ziyaret ettiklerini kaydetti.