Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Sakarya İl Başkanı Erdoğan Isır son günlerde hem yerel hem ulusal basında gündem olan Karasu Belediyesi'nde geçtiğimiz dönem yaşandığı iddia edilen yolsuzluklarla ilgili bir yazılı açıklama yayınladı. Isır açıklamasında Karasu'da bunlar olurken sus pus olanların bugün başarısızlıklarını örtmek için konuyu gündeme ve birlikte yapılanların birilerinin üzerine atılmaya çalışıldığını belirtti. Yapılan yanlışlıkları CHP İlçe Örgütü'nün sürekli gündeme getirdiğini ifade eden Isır;

'Karasu Belediyesi peşkeş çekilirken susanlar bu gün sorgulayıcı olmaya başlamışlar. Karasuda ihaleler yapılırken nerdeydiniz, şuan ki Belediye Başkanı kaç yıldır ilçe başkanlığı yapıyor. Eski Belediye Başkanı partinize geçerken ya da bir önceki dönem aday gösterilirken neredeydiniz. Sadece bir ihalede 20 milyon haksızlık iddia ediliyor. Konu olan ihale şişirme fiyatlar ve eksik yapıldığı iddia ediliyor' dedi.

Isır açıklamasında mahekemeye konu olan ihalenin komisyon başkanına dava açılmamasına da değindi ve 'Eski AKP Belediye Başkanı mutlaka Başkanlık dönemi ile ilgili incelenmelidir, aynı zamanda İlçede o dönem görev yapan AKP İlçe Başkanı da incelenmelidir. Cumhuriyet Halk Partisi İl Örgütü olarak konunun takipçisi olacağız' dedi.