Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adapazarı İlçe Başkanı Ayşe Füsun Çetin, Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu'nun söylemlerini şidetle protesto ettiklerini belirtti ve kendisine " Fuhuş yuvası olarak nitelendirdiğiniz bir yapının içinde yer almaya devam edip evinize bu yapıdan kazandığınız parayla ekmek götürmeye devam edecek misiniz?" sorusunu yönelti.

Çetin, Sakarya Üniversitesi bünyesinden daha önce de kabul edilemez açıklamalar yapıldığını hatırlatarak, bunların organize bir yapının söylemleri olduğunu iddia etti.

SOFUOĞLU'NUN ÖNCEKİ AÇIKLAMALARI

Ayşe Füsun Çetin, SAÜ Kampüsü önünde yaptığı basın açıklamasında, şunları söyledi:
Kendisi ‘’PRF’’ unvanı taşımasına rağmen akıldan bilimden uzak söylemleriyle sürekli kamuoyunun gündemine gelen Ebubekir Sofuoğlu, Şubat 2018’de “Google’ı kullanan, ilk icat eden Sultan Abdülhamid Han’dır. Gidemiyor, ulaşım imkânları yok, gitse sorun olacak payitahtta. Ne yapıyor? Fotoğrafını çektiriyor, izliyor. Oradan bir şey üretiyor. Google’ın ilk mucidi bu anlamda Sultan Abdülhamid Han’dır. ‘Coğrafya kaderdir’ deniliyor ya coğrafyanın da psikolojisi var” diyebilmiş.

Ayasofya'daki mozaik ve ikonaların sökülmesi gerektiğini savunan Sakarya Üniversitesi tarih profesörü Ebubekir Sofuoğlu "Camide fahişe olur mu?"  diyerek farklı bir inancın kutsallarına saldırmakta beis görmemiştir.

Sofuoğlu, bir televizyon kanalında da İstanbul sözleşmesini ‘Kansız soykırım’ diyerek eleştirmişti.

SON SÖZLERİ VE SORULAR...

Katıldığı bir TV programında günümüzde Z kuşağı olarak tabir edilen gençlerimizi hedonist yani hayatın anlamını haz peşinde koşmak olarak gören kimse şeklinde nitelendirmiştir.

‘Profesör’ ünvanlı Ebubekir Sofuoğlu son olarak saçmalıklarına , Akit TV'de katıldığı programda üniversiteler için “Sayın Cumhurbaşkanımız da vurguladı. Neredeyse fuhuş evleri” ifadelerini kullanmayı eklemiştir.

 “Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyesi Ebubekir Sofuoğlu'nun, hem Sakarya'yı ve hem de Sakarya Üniversitesini zan altında bırakan "Fuhuş Evleri" söylemini şiddetle protesto ediyoruz..Derhal Sakarya'mızdan, Sakarya Üniversitemizden ve tüm öğrenci kardeşlerimizden özür dilemelidir.

Sofuoğlu’na şunu sormak istiyoruz ; sizin evlatlarınız içinde üniversite de okuyan yada mezun olan var mıdır?  Ya da evlatlarınızın fuhuş yuvası olarak nitelendirdiğiniz bir yapının içinde üniversite okumasına izin verecek misiniz? Fuhuş yuvası olarak nitelendirdiğiniz bir yapının içinde yer almaya devam edip evinize bu yapıdan kazandığınız parayla ekmek götürmeye devam edecek misiniz…!?

ORGANİZE YAPININ SÖYLEMLERİ

Andımızın, “Faşist” bir uygulama olduğunu ifade Prof. Dr. Bünyamin Bezci’nin,  Prf.Dr Salih Şimşek in Bu ülkeye düşman olarak CHP ve onun kokoşları ile nonoşları ve sarhoşları ile din kaçkınları, gâvur artıklarından müteşekkil olan CHP camiasından başka düşman aramaya gerek yok,  bunlar yeterler...  ve son olarak  Prf. Dr Ebubekir Sofuoğlu nun ‘’Üniversiteler fuhuş yuvası ‘’  bütün bu söylemlerin organize bir yapının ortaya çıkardığı  söylemler olduğuna inanıyoruz ve artık Sakarya halkı olarak kentimizin ve güzide üniversitemizin ülke gündemine böyle zırva söylemlerle değil icatlarla , akademisyenlerinin yayınlarıyla , öğrencilerinin başarısıyla gündeme gelmesini istiyoruz. Kentimizin valisini ve üniversitemizin rektörünü görevlerini yapmaya davet ediyor sorumluların en kısa zaman da gerekli cezaya çarpılmasını umut ediyoruz….!